•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Glumac Dino Bajrović voditelj ceremonije otvaranja 27. Sarajevo Film Festivala

27. Sarajevo Film Festival bit će otvoren u petak, 13. augusta, ceremonijom u Narodnom pozorištu Sarajevo. Čast da vodi svečanost otvaranja ovogodišnjeg izdanja Sarajevo Film Festivala dodijeljena je mladom bosanskohercegovačkom glumcu Dini Bajroviću.

“Vrlo sam sretan, ali osjećam i veliku odgovornost zbog uloge koja mi je pripala. Sarajevo Film Festival je festival uz koji sam rastao i koji je čak i prije moje odluke da postanem glumac postao dio mene. Sarajevo Film Festival mi je također važan u profesionalnom smislu kao mladom glumcu, kao festival na kojem mogu da se upoznam sa najrecentnijom i najboljom svjetskom i regionalnom kinematografijom i ljudima iz filmske industrije. Važan mi je i kao čovjeku koji je rođen u Sarajevu i koji je ponosan zbog činjenice da se kod nas dešavaju kvalitetni i značajni događaji kao što je Sarajevo Film Festival, koji je rezultat rada, truda i ljubavi domaćih snaga”, rekao je Bajrović.

Dino Bajrović je rođen u Sarajevu 1995. godine. Na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu diplomirao je 2020. Njegovo prvo filmsko iskustvo bilo je u kratkometražnom filmu MAJKINO ZLATO reditelja Irfana Avdića, u kojem je igrao glavnu ulogu. Film je dobio Nagradu za najbolji bh. studentski film na Sarajevo Film Festivalu 2018. godine. Prvu profesionalnu glavnu ulogu imao je u filmu SIN rediteljice Ines Tanović, koji je otvorio 25. Sarajevo Film Festival. Do sada njegov posljednji film bio je QUO VADIS, AIDA? rediteljice Jasmile Žbanić, u kojem je igrao jednu od glavnih uloga. Igrao je i u pozorišnoj predstavi „To nikad nigdje nije bilo“ reditelja Dine Mustafića. Trenutno je na pripravničkom stažu u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Sarajevo Film Festival s velikim zadovoljstvom ulogu domaćina otvaranja svake godine prepušta uspješnim bosanskohercegovačkim filmskim umjetnicima mlađe generacije, sa željom da otkriva, podržava i promoviše regionalne mlade filmske profesionalce.

U prethodnim izdanjima Sarajevo Film Festivala uloga domaćina svečane ceremonije otvaranja bila je povjerena glumicama Amili Terzimehić, Zani Marjanović, Vanesi Glođo, Aleni Džebo, Mariji Pikić i Belmi Salkunić, te glumcima Albanu Ukaju, Erminu Bravi, Borisu Leru, Adnanu Haskoviću, Feđi Štukanu i Igoru Skvarici.

27. Sarajevo Film Festival bit će održan od 13. do 20. augusta 2021.

Podeli:



Preporucujemo