•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Goal! The Dream Begins (2005)

Kada je desetogodišnji Santiago Munez prešao granicu iz Meksika u Ameriku, sa sobom je nosio dve stvari - svoju fudbalsku loptu i poderanu sliku FIFA Svetkog Prvenstva. U trenutku kada je desetogodišnji Santiago prešao američku granicu, posjedovao je samo dvije stvari: svoju nogometnu loptu i podrapanu sliku Svjetskog Kupa. Odrastajući u Los Angelesu, Santiago (Kuno Becker) je radio mnogobrojne fizičke poslove, ali celo to vreme njegova je jedina strast fudbal. Ali kada Britanac Glen Foy (Stephen Dillane), simpatični bivši fudbaler i nekada lovac na talente, uoči Santiaga na lokalnoj utakmici u Los Angelesu, on prepozna veštog, spretnog i odvažnog fudbalera - upravo onakvog fudbalskog talenta kakav je glamuroznom nogometnom klubu Engleske premier lige preko potreban...

Baš kao i svaki klinac, Santiago Munez ima veliki san. Ali za razliku od drugih klinaca, njemu se pruža prilika da taj san i ostvari - pod uslovom da je spreman da zanemari svoj strah, da otputuje hiljadama kilometara daleko od svoga doma i da opstane među najboljima na svetu. Jak pritisak i velika Santiagova lična žrtva skupo ga koštaju na njegovom putu ka uspehu, ali hoće li to biti dovoljno da ovog talentovanog i odlučnog mladog sportistu i junaka udalji od njegovog krajnjeg cilja?

Sada će ovaj mladić, usred strane zemlje u kojoj je fudbal religija, a St. James's Park u Newcastleu njena katedrala, dokazati da ima dovoljno odvažnosti i hrabrosti da potpiše ugovor s jednim od najprestižnijih fudbalskih klubova na svetu.

Rađen u saradnji sa svetskom fudbalskom organizacijom FIFA-om, film "Goool!" je vrhunski producirana i uzbudljiva priča o putu jednog fudbalera od trnja do zvezda.

Za ljubitelje fudbala biće posebno zanimljivo da se u cameo ulogama pojavljuju legende poput Alana Shearera, Zinedinea Zidanea, Raula i Beckhama, i da je kulminacija radnje, obeležena odlučnim susretom Newcastlea i Liverpoola, snimana sa stvarnim igračima tih ekipa.

Ovo je priča o usponu od siromaštva do bogatstva, koja nas vodi kroz iskušenja i patnju, ljubav i gubitak, tragedije i pobede.

Žanr:drama, romansa, sportski
Godina:2005
Reziser:Danny Cannon
Scenario: Mike Jefferies
Uloge:Kuno Becker, Alessandro Nivola, Anna Friel
Uzrast:PG-13
Award:1 osvojena
Studio: Milkshake Films
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:118 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila