•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Goldie Hawn

Goldie Jeanne Hawn (Washington, DC, 21. novembar 1945.), američka filmska glumica, nagrađena nagradama Oscar i Zlatni globus.

Rodila se 21. novembra 1945., od oca muzičara i majke domaćice. Otac joj je bio prezbiterijanac, te je vukao korene od Edwarda Ruthledgea, potpisnika američke Deklaracije nezavisnosti. Majka joj je bila jevrejka, ali Goldie je ipak išla u crkvu i slavila Božić. Završila je osnovnu i srednju školu, ali je od fakulteta odustala.

Godine 1955. počinje se baviti glumom. Pevala je i u horu. Na pozorišnim daskama debitovala je 1961. godine ulogom Julije u drami koju je postavila jedna družina. Godine 1969. godine debitira na filmu ulogom u filmu "Kaktusov cvet" i za to dobija Oscara. Glumila je u nizu uspešnih ostvarenja tokom 1970-ih, 1980-ih i 1990-ih godina.

Ispočetka je bila u televizijskim serijama, gde je glumila "glupu plavušu". Zadnji film, Sestre Banger dosada snimila je 2002. godine. Uspešna je i kao rediteljica i producentica.

Zainteresovala se za istočnjačku filozofiju, pa svoju decu odgaja i u jevrejskoj i budističkoj veri. Glumila je nasuprot velikim zvezdama. Uz Oscara i Zlatni globus, čak dva puta je bila domaćica dodele Oscara. Prvi put su joj parteri bili Gene Kelly, Walter Matthau, George Segal i Robert Shaw, a drugi put Chevy Chase i Paul Hogan.

Udavala se dva puta. Ima dvoje dece iz drugog braka, kćer Kate Hudson i sina Olivera Hudsona koji su oboje priznati glumci. Od 1982. živi zajedno sa Kurtom Russelom, čijem je sinu pomajka.

Filmografija:
???? This Is Where I Leave You (pre-production)
2002 The Banger Sisters
2001 Town & Country
1999 The Out-of-Towners
1996 Everyone Says I Love You
1996 The First Wives Club
1992 Death Becomes Her
1992 The Making of 'Death Becomes Her' (short)
1992 HouseSitter
1992 CrissCross
1991 Deceived
1990 Bird on a Wire
1987 Overboard
1986 Wildcats
1984 Protocol
1984 Swing Shift
1982 Best Friends
1980 Seems Like Old Times
1980 Private Benjamin
1979 Viaggio con Anita
1978 Foul Play
1976 The Duchess and the Dirtwater Fox
1975 Shampoo
1974 The Girl from Petrovka
1974 The Sugarland Express
1972 Butterflies Are Free
1971 $
1970 There's a Girl in My Soup
1968-1970 Rowan & Martin's Laugh-In (TV series)
1969 Cactus Flower
1969 Five the Hard Way (unconfirmed)
1968 The One and Only, Genuine, Original Family Band
1967-1968 Good Morning, World (TV series)

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

Preminuo Žoel Šumaher, reditelj dva filma o Betmanu
Italijanska filmska i televizijska industrija polako...
Kasting za "Gospodara prstenova", potrebni ljudi koji...
Will Smith otvoreno govorio o težini roditeljstva
Srpska glumica o sceni iz nove serije: Više me privlače...
Uništen mural Nebojši Glogovcu u Užicu
Posle dva braka glumac se verio sa 38 godina mlađom
Srpski filmovi na festivalu u Karlovim Varima
Nikola Kojo napušta Srbiju?
Lionel Richie-ev mjuzikl 'All Night Long' u radovima...
Pesme koje su obeležile filmove
VEČERAS ZATVARANJE FESTIVALA FRANCUSKOG FILMA UZ TRILER...
Dragged Across Concrete (2018) (2018)
POČETAK RADA DRIVE IN BIOSKOPA NA ADI UZ FESTIVAL...
Čuveni porno glumac optužen za silovanje
Glumica Rebel Wilson: Reditelji su mi plaćali da budem...
Spremaju se novi "Pirati sa Kariba": Margo Robi igraće...
Tom Hanks-ov ’Greyhound’ ima novi datum objavlјivanja
Film 'Greenland' Gerard-a Butler-a izlazi u toku leta
Ana de Armas i Wagner Moura igraju lјubavnike u novom...
Pierce Brosnan će glumiti u Sci-Fi trileru 'Youth'
PROGLAŠENE NAGRADE 49. REVIJE FILMSKOG STVARALAŠTVA DECE...
Preminuo kompozitor i oskarovac Džoni Mendel
Objavljen tizer filma "Respect" posvećen životu Arete...
ZAŽIVEO REDOVAN REPERTOAR U DRIVE IN BIOSKOPU NA ADI
Prvi film Megan Fox nakon uloge u spotu Machine Gun Kelly
Zvezda serije "Mitbasters" optužen za silovanje sestre
Vigo Mortensen dobitnik nagrade na festivalu u San...
7500 (2019) (2019)
Capone (2020) (2020)