•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Goodfellas (1990)

Martin Scorsese istražuje način života ljudi koji se bave kriminalom u ovoj odličnoj adaptaciji bestselera Nicolas-a Pileggi-a “Wiseguy”. Ovo je i prikaz života mafijaša i doušnika FBI-ja Henry Hill-a. Odlična priča će dočarati detalje uspona i pada pomenutog Hill-a, čoveka irsko-sicilijanskog porekla koji živi u Njujorku i odrastao je tako što je idolizovao “pametne momke” iz svog siromašnog komšiluka u Brooklyn-u. Počeo je tako što se družio sa mafijašima, radio najrazličitije poslove sve dok ga nije primetio lokalni bos Paulie Cicero (Paul Sorvino), koji ga je prihvatio za svog sina. Kada je bio tinejdžer, Hill (Ray Liotta) je zakoračio u svet “sitnog” kriminala, gde se pokazao kao pravi heroj budući da je odabrao zatvorsku kaznu pre nego li da “otkuca” svoje saradnike. Od tog trenutka, pripala mu je da čast da postane deo porodice.

Uz pomoć svog partnera psihotičnog Tommy-ja (Joe Pesci), uspeo je da se uzdigne u svetu sa one strane zakona i postao je Paulie-ov zamenik. Međutim, jako brzo je naučio i to, kao i njegov mentor Jimmy (Robert DeNiro), da ga njegova etnička pripadnost sprečava da postane pravi i istinski član mafijaške porodice. Tada je postao meta i federalcima i mafijašima, koji su osetili da je postao prava pretnja njihovoj sigurnosti u mutnim radnjama.

“Goodfellas” je imao čak 6 nominacija za Oskara, uključujući i najbolju fotografiju, a osvojio je samo jednu zlatnu statuetu i to za najboljeg sporednog glumca kojom je nagrađen Joe Pesci. U svakom slučaju, ovo je ostvarenje koje morate pogledati.

Autor teksta: Maja Nikolić
Žanr:biografski, zločin, drama
Godina:1990
Reziser:Martin Scorsese
Scenario:Nicholas Pileggi
Uloge:Robert De Niro, Ray Liotta, Joe Pesci
Uzrast:R
Award:Oskar
Box office:47 miliona USD
Studio:Warner Bros. Pictures
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:146 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....