•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Gordana Đurđević-Dimić

Gordana Đurđević-Dimić (Beočin, 1961) srpska je pozorišna, televizijska i filmska i glumica. Prvakinja je drame Srpskog narodnog pozorišta.

Rođena je 1961. godine u Beočinu, u Sremu. Završila je gimnaziju „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu, a glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Branka Pleše. Po završetku akademije primljena je u stalno članstvo Srpskog narodnog pozorišta. Bila je asistent profesoru Pleši na narednoj klasi.

Glumila je u velikom broju pozorišnih predstava, a kao gostujuća glumica nastupala je i u Zrenjaninu, Subotici, Beogradu i Kruševcu. Oprobala se i na filmu i televiziji. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za svoj rad.

Filmografija:

1980-e
1987. Kako zabavljati gospodina Martina (TV film) Asistentkinja
1988. Dom Bergmanovih (TV film)


2000-e
2004. Memo
2004. Jesen stiže, Dunjo moja Petrašinova majka
2005. Sedam i po Keva
2007—2008. Vratiće se rode (serija) Angelina
2007—2008. Zaboravljeni umovi Srbije (serija)
2008.Maša Majka
2008—2009. Gorki plodovi (serija) Velinka
2009. Neki čudni ljudi (serija) G-đa Olga Spasić
2009. Jesen stiže, Dunjo moja (serija) Petrašinova majka


2010-e
2010. Montevideo, Bog te video! Rajna
2011. Frau Ajnštajn (TV film)
2012. NS Roulette (kratki film) Majka
2012. Montevideo, bog te video! (serija) Rajna
2013. Apofenija
2016. Deus Ex Machina (kratki film)
2016. Ime: Dobrica, prezime: nepoznato Sudija
2017. Vitez Milivoj (kratki film) Katica
2018. Velikani srpske Vojvodine (serija) Narator
2018—2019. Besa (serija) Mirjana
2019. Pula to je raj Komšinica
2019. Zdrav (kratki film) Mama
2019. Mlada krv (kratki film)


2020-e
2020. Neki bolji ljudi (serija) Jovanka Graovac
2021. Izgubljeni dani (kratki film) Zorica
2021. Prvi servis (serija) Tetka
2021. Ko je smestio Jastrebu Premijerka
2022. Kristina Kustos
2022. Bilo jednom u Srbiji (serija) Dada
2023. Ako kiša ne padne Milena

Podeli:



Preporucujemo

MONODRAMA TIHOMIRA STANIĆA ,,DETINJARIJE” I PRVA NEDELJA...
Selekcije „Europe 4 Kids”, „Best of Europe” i...
ZLATNA MACOLA ZA FILM SUPSTANCA
11. Bašta Fest – izveštaj sa trećeg festivalskog dana
Drugog dana Bašta Festa prikazano devet filmova iz osam...
Svakog utorka snižena cena ulaznice i besplatno Lemonade...
Vatrena završnica Sloter festivala: Horor projekcije za...
SUPSTANCOM I POKLON MURALOM ZAOKRUŽENO FINALE SLOTER...
Doljevac domaćin spektakla: Premijera „Supstance“ i...
Žarko Laušević posthumno dobitnik nagrade „Specijalni...
Dodelom nagrada i projekcijom filma “Za danas toliko”...
Konkurs za prijavu filmova na 18. Festival srpskog filma...
Selekcije Novi evropski dokumentarni film i Eco Dox na 31....
Anica Dobra, Fedon Papamihael i Ademir Kenović laureati...
Umetnicko slikanje sa ljubimcima na terasi CineStara u...