•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Gorki List nagrada publike francuskom filmu “Jadnici”

Gorki List nagrada publike ovogodišnjeg 26. Festivala evropskog filma Palić dodeljena je francuskom filmu “Jadnici” reditelja Lađ Lija, koji je bio prikazan u okviru Glavnog programa druge festivalske večeri, 21. jula.

Kroz ovogodišnje 26. izdanje Festivala evropskog film Palić nastavlja se višegodišnja saradnja Gorkog Lista i Festivala evropskog filma. Kao odani prijatelj Festivala evropskog filma Palić već punu 21 godinu, Gorki List upotpunjuje atmosferu i festivalski ambijent, ali i podstiče na razmišljanje i na reakciju gledaoce i poziva ih da otvorenih čula prate svet oko sebe!

Gorki List nagradom publike za najbolji film, publika preuzima aktivnu ulogu i iz svog ugla sagledava dela filmske umetnosti predstavljena na Festivalu. Na taj način uvaženo je, pored mišljenja stručnog žirija, i mišljenje najbrojnijeg „žirija“ tj. onih zahvaljujući čijoj lojalnosti i posvećenosti filmu, Festival traje svih ovih godina.

Uvažavajući činjenicu da se izbor najboljeg filma po mišljenju publike često zasniva na drugačijim kriterijumima od kriterijuma stručnog žirija, Festival evropskog filma i Gorki List ovom nagradom pozvali su posetioce festivala da nakon projekcija glasaju za najbolji film iz bogatog filmskog opusa evropske kinematografije koji su prikazani na ovogodišnjoj 26. po redu filmskoj smotri.

Film koji je od strane publike imenovan kao laureate Gorki List nagrade publike dobija posebno dizajniranu statuu.

GORKI LIST nagrada publike ove godine se dodeljuje četvrti put po redu. Prethodni laureati ove nagrade bili su: 2016. godine mađarski film “Ubica čistog srca“ reditelja Atile Tila, 2017. godine film „Na duši i telu“ rediteljke Ildike Enedi i 2018. godine belgijsko-holandska koprodukcija “Devojke”.

Foto potpis: Ivica Vojnić

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila