•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Gostujuća izložba "Autori iz Srbije i francuski izdavači" na 16. Hercegnovskom strip festivalu

Izložba „Autori iz Srbije i francuski izdavači“, premijerno postavljena 2020. na Nova Festivalu u Pančevu, gostovaće u galeriji „Sue Ryder“ na 16. Hercegnovskom festivalu koji se ove godine održava od 2. do 7. septembra u Herceg Novom. Na izložbi će predstavljeni radovi najpoznatijih strip autora i autorki iz Srbije objavljivanih u Francuskoj, čije je stvaralaštvo značajno obeležilo srpsku i francusku strip scenu.

Autori čiji će radovi biti izloženi su Aleksa Gajić, Boban Savić Geto, Branislav Kerac, Gradimir Smuđa, Darko Perović, Dragan Lazarević de Lazare, Dražen Kovačević, Željko Pahek, Jana Adamović Yana, Jovan Ukropina, Leonid Pilipović Punkerstein, Milorad Vicanović Maza, Milan Drča Munch, Milan Jovanović, Miroljub Milutinović Brada, Rajko Milošević Gera, Saša Jovanović, Saša Rakezić alias Aleksandar Zograf, Stevan Subić, Tihomir Čelanović i Zoran Janjetov.

Selektorka izložbenih radova Jana Adamović, čiji su radovi ujedno deo ove izložbene celine, povodom inicijalne postavke je rekla: „U želji da publiku što bolje upoznamo sa svim stranama naših produktivnih autora, a da istovremeno odamo počast vezi između francuskog i srpskog stripa, birali smo od svakoga po dve table stripa objavljene u Francuskoj i jednu tablu nekog ličnog projekta koja bi pružila uvid u jedan osobeniji umetnički senzibilitet, ukoliko postoji razlika između ličnog i onog što zahteva profesionalni angažman. Bogatstvo je neupitan epitet ove izložbe: bogatstvo stilova, tema, raznovrsnost tehnika, raznolikost uticaja i senzibiliteta. Ovo je izložba u kojoj svako može nešto naći za sebe.”

Hercegnovski strip festival osnovan je 2007. godine, a već od najranijih izdanja uspeo da kao specijalne goste privuče umetnike svetskog renomea. U međuvremenu izlazi iz regionalnih okvira, zadobija ogromnu medijsku pažnju i stiče zvanje Festivala od posebnog značaja za grad te postaje jedna od najatraktivnijih destinacija Jugoistočne Evrope za ljubitelje devete umetnosti.

Hercegnovski strip festival svake godine ugosti dvanaest novih specijalnih gostiju i ima oko šezdeset umetnika povratnika na festival. Celodnevni programi se svakog od šest festivalskih dana održavaju na različitim lokacijama u gradu, a završavaju se živim muzičkim programima i afterpartijem. Programi uključuju izložbe, crtanje za fanove, crtanje na majicama, potpisivanje, prezentacije, panel diskusije, projekcije, akciju strip u boci, itd. Za svoj doprinos razvoju odnosa dvaju zemalja, Ambasada Republike Italije u Crnoj Gori dodelila je Udruženju ljubitelja stripova „Hercegnovski strip festival“ nagradu „Caravaggio“ dok je Novosadski Sajam 2019. HSF-u dodelio zlatnu medalju za vrhunski kvalitet manifestacije.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...