•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Grace Is Gone (2007)

Iako je najčešći primer da žene oplakuju svoje muževe koji su poginuli u ratu, u ovom filmu reditelj i scenarisra Džejms Strus donosi nam sasvim drugačiju perspektivu priče.

U centru pažnje je Stenli, običan porodičan čovek, čija žena Grejs služi kao marinac u Iraku. Vest o njenoj pogibiji ruši čitav njegov svet, a najteže mu je što ne zna kako to da saopšti njihovim dvema kćerkama - Hajdi od 12 i Don od 8 godina.

Ne mogavši da smisli bilo šta drugo, odlučuje da sa njima ode na proputovanje kolima po Americi sve do velikog zabavnog parka na Floridi. Usput svraćaju i do njegove majke i brata. Starija kćerkica Hajdi shvata da se sa tatom nešto čudno dešava, ali Stenli i dalje izbegava da im saopšti istinu, dok usput puno razmišlja o ljubavi, smrti, ratu, deci. Konačno dolaze u zabavni park, gde se divno provode, ali istina o majci ipak mora da se otkrije..

Jedna od stvari koje su posebno isprovocirale autore da naprave ovaj film bila je i odluka tadašnjeg predsednika SAD-a Džordža Buša da zabrani da se snimci sa kovčezima poginulih vojnika, koji stižu iz Iraka i Afganistana emituju na televiziji…

Žanr:drama
Godina:2007
Reziser:James C. Strouse
Scenario:James C. Strouse
Uloge:John Cusack, Emily Churchill, Rebecca Spence
Uzrast:PG-13
Award:4 osvojene
Studio: Plum Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:85 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...