•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Green Street Hooligans (2005)

Nakon kokainske afere, Matt se seli u London gde ga čeka nešto drugačija priča, ona navijačka. Upoznajte Green Street elitu.

Nakon što je osvojila turnir u SAD-u, bivša svetska prvakinja u karateu i kick boksu Lexi Alexander bokserske je rukavice zamenila kamerom, mannheimsku adresu sunčanijom kalifornijskom i počela je da snima filmove, uglavnom o sportu. Kratki film o bokseru 'Johnny Flynton' iz 2002. bio je nominovan za Oscara, a 'Huligani' su njeno prvo ambicioznije ostvarenje za koje je scenarijo radila zajedno sa britanskim piscem Dougiem Brimsonom.

Nakon što ga zbog posedovanja kokaina izbace sa Harvarda, Matt (Elijah Wood) seli u London sa sestrom i njenim suprugom Steveom (Marc Warren). Steveov mlađi brat Pete (Charlie Hunnam) nije baš raspoložen za druženje sa bezveznim outsiderom Mattom, ali sve se menja nakon jedne pijanke na kojoj Matt osvoji simpatije Peteovog londonskog društva. Na povratku sa jedne utakmice, 'alkoholno' društvo izvuče Matta iz kandži nasilnih birminghamskih navijača, i tada Matt saznaje pravu istinu. Pete i društvo su zapravo fudbalski huligani koji deluju pod imenom GSE (Green Street Elite). U početku miroljubivi Matt teško prihvata tu činjenicu, ali vremenom se uklapa u njihovu navijačku priču koja vremenom pred njega izbacuje sve više šokantnih i sumnjivih okolnosti. Ali već je kasno za uzmicanje, a utakmica dva najžešća protivnika - Millwalla i West Ham Uniteda je na pomolu.

Kritike za 'Huligane' su dosta povoljne, iako za rediteljku kritičari tvrde kako joj bolje leže istraživanja na polju kulture od građenja priče i zapleta. Muškarci, fudbalski fanovi i još pri tome Britanci su dosta pogođeni idejom da jedna nemica sa kalifornijskom adresom zadire u njihovu stvar, a dosta je prigovora koji tvrde da je Lexi apologetski nastrojena prema nasilju. Joe Leydon, inače strogo pero sa Varietya hvali film rečima: 'Alexander nudi svež pristup filmskom nasilju'.

NNT
Žanr:krimi, drama, sport
Godina:1995
Reziser:Lexi Alexander
Scenario:Lexi Alexander, Dougie Brimson
Uloge:Elijah Wood, Charlie Hunnam, Claire Forlani
Uzrast:R
Award:3 nagrade
Studio:Baker Street, Odd Lot Entertainment, Yank Film Finance
Zemlja:United States
Website:www.warnervideo.com/greenstreethooligans
Jezik:Engleski
Trajanje:109 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu