•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Grej i Polanski oduševili kritičare i publiku

Filmovi Romana Polanskog "Optužujem" i Džejmsa Greja "Ad astra" ostavili su najupečatljiviji utisak na filmske kritičare nakon prvog dela Venecijanskog festivala.

Polanski se bavi čuvenom Drajfusovom aferom, ali tako što akcenat priče stavlja na šefa francuske kontraobaveštajne službe Žorža Pikara, koji piscu Emilu Zoli otkriva da je afera podmetnuta Drajfusu.

Zola se posle javno, u novinama, obratio optužnicom samom predsedniku republike.

Uz odlične kritike, filmski portali navode da Polanski ovim filmom ponovo obara rekorde na bioskopskim blagajnama.

Posebno laskave kritike dobio je Džejms Grej za jednu vrstu naučnofantastične drame "Ad astra", o astronautu koji traga za istinom o svom ocu.

Film je urađen prema poznatom romanu Džozefa Konrada "Srce tame", a u glavnoj ulozi briljira Bred Pit.

Veliku pažnju izazvala je i režiserka iz Saudijske Arabije Haifa el Mansur, koja radi filmove o promenama u saudijskom društvu - ovaj put o ženi koja bi da se bavi politikom, ali za to nema nikakih šansi u verskom i patrijarhalnom društvu.

Njen film "Savršeni kandidat" jedan je od favorita Festivala, sudeći prema reagovanju publike i kritičara.

Japanac Hirokazu Kore-eda predstavio se ostvarenjem "Istina", a zapažen je i film Marija Martonea "Gradonačelnik Rio Sanite", koji se bavi napuljskim mafijašima.

U nastavku Festivala sa nestrpljenjem se očekuju filmovi Roja Andersona "O beskonačnosti", Lu Jea "Subotnja fikcija", Pabla Larina "Ema" i Atoma Egojana "Počasni gost".

O nagradama odlučuje žiri na čijem je čelu argentinski režiser Lukrecija Martel, dok reditelj Emir Kusturica predsedava žiriju koji će nagraditi najbolje debitantsko ostvarenje na Veneciji.

Podeli:



Preporucujemo