•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Guess Who's Coming to Dinner (1967)

Guess Who's Coming to Dinner (u prevodu Pogodi ko dolazi na večeru) je američki igrani film snimljen 1967. u režiji Stanleya Kramera. Protagonisti - koje tumače Spencer Tracy i Katharine Hepburn - su bračni par belih liberalnih intelektualaca koji su prisiljeni svoja načela primeniti u praksi kada im kćer jedinica (čiji lik tumači Katharine Houghton) kao svog budućeg muža predstavi mladog crnog lekara. Film je snimljen u jeku eskalacije rasnih nereda u SAD, a aktualnosti teme je dosta doprinelo i to što je iste godine Vrhovni sud SAD presudom u sporu Loving v. Virginia neustavnim proglasio dotadašnje zakone o zabrani međurasnih brakova. Uprkos potencijalnih kontroverzi, doživeo je veliki uspeh, čak i na Jugu otklonivši bojazni da će tamošnja publika zbog rasnih predrasuda ubuduće bojkotovati tadašnje sadržaje. Film je takođe poznat i kao poslednji zajednički nastup tandema Tracy-Hepburn; Tracy je prilikom snimanja bio smrtno bolestan pa preminuo samo dva dana po završetku filma.

Godine 2005. je snimljen neslužbeni remake Guess Who gde su rasne uloge obrnute, ali je doživeo veliki neuspeh.

Žanr:drama, romansa
Godina:1967
Reziser: Stanley Kramer
Scenario:William Rose
Uloge:Spencer Tracy, Sidney Poitier, Katharine Hepburn
Uzrast:PG
Award:Osvojena 2 oskara
Studio: Columbia Pictures Corporation
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:108 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....