•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Guest House Paradiso (1999)

Neslužbeno poznat i pod nadimkom "Film Šljam", "Pakleni hotel" svojevrsna je filmska dorađena verzija kultne britanske crno-humoristične serije "Šljam". Iako promenjenih imena, dvojica glavnih likova ponovno su suludi Richie i Eddie, koje slavni Rik Mayall i Adrian Edmondson nastavljaju fantastično portretisati.

Naravno, oba su glumca ujedno i scenaristi ove urnebesne komedije, s tim da je Edmondson zaseo i u rediteljsku stolicu.

Richard Twat (Rik Mayall) i Eddie Elizabeth Ndingombaba (Adrian Edmondson) su dva gubitnika koji vode Guest House Paradiso, najgori hotel u celom Ujedinjenom Kraljevstvu. Hotel je smešten tik do nuklearnih postrojenja, glavni je kuvar nezakoniti imigrant, a konobar je pre nekog vremena pobegao iz mentalne ustanove.

Gotovo svaki prijavljeni gost jedva može dočekati trenutak odlaska. Osim slavne italijanske glumice Gine Carbonare (Hélène Mahieu), koja se krije od svog nasilnog verenika Gina Bolognesea (Vincent Cassel).

Iako prvenstveno namenjen čistoj zabavi, ovo je i film koji između svojih često neslanih šala tužiteljskim prstom upire u mnoge anomalije britanskog društva, ali poznavanje tog konteksta nikako nije nužno za uživanje u njemu.

Žanr:komedija, triler
Godina:1999
Reziser:Adrian Edmondson
Scenario:Adrian Edmondson
Uloge:Rik Mayall, Adrian Edmondson, Vincent Cassel
Uzrast:R
Studio:PolyGram Films International
Zemlja:UK
Jezik:Engleski
Trajanje:89 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu