•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Katherine Paltrow (Los Angeles, SAD, 27. septembra 1972.), američka glumica i pevačica, dobitnica Oscara za najbolju glumicu (1998. godine).

Gwyneth Paltrow se rodila u Los Angelesu kao dete Brucea Paltrowa, filmskog reditelja, i Blythe Danner, američke glumice. Njen otac je bio žjevrejske veroispovesti, a majka hrščanske. Gwyneth je pohađala privatnu školu Spence za devojke u New Yorku, te nakratko studirala istoriju umetnosti na fakultetu u Kaliforniji, pre nego što je napustila školovanje te se odlučila posvetiti glumi. Njen mlađi brat se zove Jake. S 15 godina je bila učenica na razmeni u Španiji pa je tako naučila da govori španski.

Debitovala je nastupom u nezapaženom filmu Shout 1991. Ali te ju je godine Steven Spielberg, prijatelj njene porodice, angažovao malom ulogom u filmu Kuka. Kasnije je nastupila u hvaljenom trileru Sedam iz 1995. u kojem je započela vezu s Bradom Pittom. Veza je trajala par godina, ali ju je ona prekinula. Kasnije je izjavila da je pogrešila što je to učinila. Godine 1996. je ponovno bila hvaljena u filmu Emma.

Godine 1997. Paltrow je za istorijsku komediju Zaljubljeni Shakespeare osvojila Zlatni globus kao najbolja glumica u komediji ili mjuziklu, a zatim i Oscara kao najbolja glumica – pri dodeli te nagrade se rasplakala pa je stoga bila izrugivana u medijima. Od tada je snimala ređe, ali je nastavila nizati značajne filmove, kao što je hvaljena tragikomedija Porodica čudaka iz 2001. U intervjuu za "The Guardian" iz 2006. je izjavila da je podelila karijeru na filmove koje je snimila iz ljubavi – kao što su Porodica čudaka, Sylvia i Dokaz, te na one koje je snimila samo zbog novca – kao što su Stjuardese lete u nebo i Ljubav je slepa.

Osim s Pittom, Paltrow je bila u vezama i s Benom Affleckom i Robertom Seanom Leonardom. Godine 2003. udala se za pevača Chrisa Martina iz rock grupe Coldplay. S njim je dobila ćerku, koju je nazvala Apple i sina Mosesa. Nakon što joj je 2005. godine umro otac, Paltrow je bolovala od depresije, što je kasnije i sama potvrdila.

Filmografija:
2013 33 días (pre-production)
2013 Iron Man 3 (filming)
2012 Thanks for Sharing
2012 The New Normal (TV series)
2012 The Avengers
2011 Contagion
2010-2011 Glee (TV series)
2010 Country Strong
2010 Iron Man 2
2008 Two Lovers
2008 Iron Man
2007 The Good Night
2006 Running with Scissors
2006 Love and Other Disasters
2006 Infamous
2005 Proof
2004 Sky Captain and the World of Tomorrow
2003 Sylvia
2003 View from the Top
2002 Possession
2001 Shallow Hal
2001 The Royal Tenenbaums
2001 The Anniversary Party
2000 Bounce
2000 Duets
1999 The Talented Mr. Ripley
1998 Shakespeare in Love
1998 A Perfect Murder
1998 Hush
1998 Great Expectations
1998 Sliding Doors
1997 Thomas Jefferson (TV mini-series)
1996 Emma
1996 The Pallbearer
1996 Hard Eight
1995 Moonlight and Valentino
1995 Se7en
1995 Jefferson in Paris
1995 Higher Learning
1994 Mrs. Parker and the Vicious Circle
1993 Flesh and Bone
1993 Malice
1993 Deadly Relations (TV movie)
1992 Cruel Doubt (TV movie)
1991 Hook
1991 Shout

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

U prodaji poslednji kontingent karata za večerašnji...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu