•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

HBO šalje kontraverzni film i u bioskope

Dokumentarac o seksualnom zlostavljanju od strane sveštenstva katoličke crkve će pojaviti u bioskopima u oktobru, što će ga kvalifikovati i za nominaciju za Oskara.

HBO će u bioskopima prikazivati filma Aleksa Gibnija "Mea Maxima Culpa: Silence in the House of God". Ovaj HBO dokumentarac će se od novembra prikazivati na velikom platnu dok će se početkom 2013. naći i na malim ekranima.

Ovaj dokumentarac režisera koji je napravio "Taxi to the Dark Side" će svetsku premijeru imati za nekoliko dana (9. septembar) na filmskom festivalu u Torontu. Film s kontraverznom temom o seksualnom zlostavljanju u Katoličkoj crkvi, će takođe, zahvaljujući i bioskopskom prikazivanju moći da konkuriše i za čuvenu nagradu Oskar.

"Ovo je jako važna priča i treba da bude ispričana", izjavio je Gibni. "Srećan sam što sam imao priliku da ga radim u saradnji sa HBO Documentary Films i zadovoljan sam što će ga i kompanija Content Media Corporation prodavati na DVD-ijevima i putem preuzimanja preko interneta."

Gibni već poseduje jednu statuu Američke filmske akademije, koju je 2007. godine dobio za film "Taxi the to Dark Side". tema tog filma je takođe bila škakljiva - film je na osnovu smrti nevinog avganistanskog taksiste u avio-bazi u Bahreinu 2002., doveo u pitanje američku politiku mučenja.

Novi dokumentarac, "Silence in the House of God" (Tišina u kući božjoj, prim. prev.) govori o četvorici gluvih mladića koji su javno ukazali na seksualno zlostavljanje od strane sveštenstva Katoličke crkve. Istraga je dovela do otkrića tajnih dolumenata iz vatikanske arhive koji su ukazivali na upletenost visokih zvaničnika pa čak i samog pape.

Filmu su glasove pozajmili čuveni glumci Itan Hok, Kris Kuper, Džejmi Šeridan i Džon Slejteri. Produkciju su radili HBO Documentary Films u saradnji sa Jigsaw Production i Wider Film Projects kompanijama.

hbo.rs
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila