•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Hadžihafizbegović nagrađen za 'Takva su pravila' i u Minsku

Glumac Emir Hadžihafizbegović osvojio je za glavnu mušku ulogu u filmu Takva su pravila još jednu nagradu - na 21. međunarodnom filmskom festivalu u Minsku, što je mu je četvrto priznanje za glumačko ostvarenje u tom filmu reditelja i scenarista Ognjena Sviličića.

Za ulogu oca mladića kojega neko od vršnjaka bez povoda pretuče na putu, što dovede do tragičnih posledica i okolnosti u kojima ravnodušne državne institucije nimalo ne pomažu jer - takva su pravila, Hadžihafizbegović je već nagrađen na festivalima u Veneciji, Cottbusu i Stockholmu. Uz njega glume Jasna Žalica, te Hrvoje Vladisavljević i Veronika Mach.

Direktorica fotografije bila je Crystel Fournier, montažer Atanas Georgiev, scenograf Ivan Veljača, kostimografkinja Katarina Zaninović, a dizajneri zvuka Tomislav Gašparić i Jean-Guy Veran. Film je sufinansiran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Hrvatske radiotelevizije.

Producenti filma su hrvatski MaXima Film, francuski KinoElektron, a koproducenti srpski Biberche Productions i makedonski Trice Films.

21. izdanje Festivala u Minsku održalo se od 7. do 14. novembra, a sastoji se od konkurencije igranih i dokumentarnih filmova i radova za decu, ovogodišnji Grand Prix osvojio je ukrajinski film The Tribe, Miroslava Slaboshpytskiya.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...