•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Halit Ergenç

Halit Ergenç rođen u Istanbulu 30. aprila 1970. godine je turski pozorišni, filmski i televizijski glumac.

Sin je turskog glumca Alija Ergença. Srednju školu završio je u Istanbulu. Započeo je studije brodogradnje, koji je prekinuo na drugoj godini, da bi započeo studije muzike i glume, koje je završio. Kao ljubitelj mjuzikla, otišao je u New York i pokušavao dobiti uloge u mjuziklima. Dobio je uloge samo u dečjim mjuziklima poput "Zekinih avantura". Vratio se u Tursku i izgradio uspešnu karijeru glumeći u pozorištu (mjuzikli, opera, balet), na filmu i u TV-serijama. Jedna od njegovih najpoznatijih uloga je uloga Onura Aksala u TV-seriji "Hiljadu i jedna noć".

Bio je 8 meseci u braku s turskom glumicom Gizem Soysallı. Razveo se od nje, jer se zaljubio u glumicu Bergüzar Korel s kojom je glumio u televizijskoj seriji "Hiljadu i jedna noć". Venčali su se 2009. i dobili sina Alija 8. februara 2010. godine.

Filmografija:

Muhetsem Yuzyil - 2011 Režija : EMONTION : Sultan Sulejman.

Dersimiz Atatürk - 2010 Režija: Hamdi Alkan

Acı Aşk - 2009 Režija: A. Taner Elhan

Devrim Arabaları - 2008 Režija: Tolga Örnek

İlk Aşk - 2006 Režija: Nihat Durak

Babam ve Oğlum - 2005 Režija: Çağan Irmak

The Net 2.0 - 2005 Režija: Charles Winkle

Okul - 2003 Režija: Taylan Biraderler

Hiç Yoktan Aşk - 2000 Režija: Filiz Kaynak

Ölümün El Yazısı - 2000 Režija: Feyzi Tuna

Podeli:



Preporucujemo

BAFTA: 'Zemlja Nomada' najbolji film a 'Duša' najbolji...
Dženifer Aniston postaje majka
Snimanje nastavka "Prijatelja" zakazano za narednu nedelju
Kameron Dijaz napustila glumu?
Izložba „Transmutacija” Nikole Mihajlovića od 1....
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa za period od 1. do 7....
Miloš Biković član žirija Filmskog festivala u Moskvi
,,Mortal Kombat" stiže u Cineplexx Niš bioskop
Rasel Krou u ekipi Marvelovog filma
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 8. do 14. aprila
Stižu još dva nastavka "Transformersa"
Sutra počinje Proljetno izdanje Sarajevo Film Festivala:...
Izašao trejler za seriju "Loki"
Stiže serija o Rokiju?
Jugoslavenski klasici u programu Mreze festivala Jadranske...
Igra prestola se seli u pozorište
Neš Bridžis se vraća na male ekrane
Sarajevo Film Festival - Filmovi u programu Mreže...
BINA - Svečano otvaranje 16. BINA – Izložba Beogradska...
U ‘Jackass 4’ navodno neće biti zbog kršenja ugovora...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 8. do 14. aprila
Silvester Stalone postao član Trampovog kluba u Palm Biču
Stižu još dva nastavka hita „Knives Out“
Pogledajte prvi tizer filma "Ghostbusters: Afterlife"
Centar zabave i Lounge Bar Amper od 22. aprila u tržnom...
Spiral: From the Book of Saw (2021) - uskoro
Zac Efron, Olivia Munn i drugi pozajmili glasove u filmu o...
Porodični vikend 3. i 4. aprila u bioskopu Vilin Grad
Hari i Megan najavili svoju prvu seriju za Netflix
Zack Snyder's Justice League (2021) (2021)