•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Hanekeov "Amour" najbolji film, Žoakin Finiks najbolji glumac

Asocijacija filmskih kritičara iz Los Anđelesa proglasila je za najbolje ovogodišnje ostvarenje film na francuskom jeziku austrijskog reditelja Mihaela Hanekea "Amour".

"The Master" Pola Tomasa Andersona nagrađen je za režiju, glavnu mušku i žensku epizodnu ulogu, kao i za dizajn produkcije. Nagrada ovog i nekih drugih američkih profesionalnih udruženja imaju uticaja u trci za Oskara, koji se dodeljuje u februaru iduće godine.

Losanđelesko udruženje kritičara je nagradu za najbolju žensku ulogu dodelilo dvema glumicama - Emanueli Riva za rolu u filmu "Amour", i Dženifer Lorens, koja se pojavljuje u filmu "Silver Linings Playbook".

Žoakin Finiks je nagrađen najbolju mušku ulogu a Ejmi Adams za najbolju žensku epizodnu ulogu, oboje za film "The Master". Film Pola Tomasa Andersona bio je na drugom mestu liste najboljih filmova.

Glumački debitant Dvajt Henri, koji se pojavljuje u niskobudžetnom filmu "Beasts of the Southern Wild", dobio je priznanje za najboljeg muškog epizodistu.

Hanekeovo ostvarenje "Amour", koje je proglašeno za najbolji film, austrijski je kandidat za Oskara a ove godine je osvojio "Zlatnu palmu" na Kanskom festivalu.

Film Ketrin Bigelou "Zero Dark Hour", koji je pobedio u izborima Njujorškog kruga filmskih kritičara i Nacionalnog kritičarskog odbora, nije osvojio nijednu nagradu. "Zero Dark Hour", film o američkom lovu na vođu terorističke mreže Al Kaida Osamu bin Ladena, među favoritima je za ovogodišnjeg Oskara.

Kako primećuje AP, udruženje losanđeleskih kritičara se ove godine nije "hvatalo" velikih holivudskih produkcija, za razliku od 2010. i 2011. kada je za najbolje filmove proglasilo "The Descendants" Džordža Klunija, odnosno "Društvenu mrežu" Dejvida Finčera.

Za najbolji animirani film proglašen je "Frankenweenie" Tima Bartona, a za najbolji scenario nagrađen je "Argo" Bena Afleka (Affleck).

Filmu Stivena Spilberga "Lincoln" nije pripala nijedna nagrada ovog udruženja.

Nominacije za Oskara biće objavljne 10. januara. Pre toga će biti proglašeni dobitnici nagrada Udruženja filmskih glumaca i "Zlatnog globusa", koji dodeluje Udruženje njujorških kritičara.

Website:vijesti.me
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila