•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Harrison Ford pod istragom FAA zbog pilotskog incidenta

Harrison Ford je pod istragom FAA zbog pilotskog incidenta koji se dogodio pre par dana. U 77. godini Ford je imao vrstu karijere o kojoj glumci sanjaju. Gluma u nekim od najvećih bioskopsko-filmskih blokbastera, uklјučujući Indiana Jones-a, glumac je pronašao dosledno delo još od njegovog debija na velikom platnu 1967. godine. Nedavno se Ford spremao za povratak u ulogu Indiana Jones-a u petom delu poštovane akciono-avanturističke serije. Novi film trebalo je da počne sa produkcijom početkom 2020. godine, a Ford je prethodno počeo da snima rekavši da će novi Indiana Jones film početi da se proizvodu u nekom delu aprila.
Nažalost, niko nije mogao da predvidi širenje koronavirusa, što je dovelo do velikih odlaganja i otkazivanja u Holywood-u i skoro svuda drugde. Bez glume da okupira njegovo vreme, Ford se nedavno okrenuo njegovoj drugoj strasti - letenjem avionima. Star Wars zvezda je aktivni pilot od devedesetih godina prošlog veka i čak je njegovu veštinu stavio u veliku upotrebu, jednom prilikom letenjem helikopterom kako bi spasio planinara koji je bio savladan dehidracijom. Ipak, uprkos dugogodišnjoj istoriji uspešnih letova Ford-a, čak ni velika holivudska zvezda ne može uvek da izbegne pilotske greške koje izazivaju kritiku ili potpuno otvorena pravna pitanja.

Prema CNN-u, Ford je trenutno pod istragom Federalne uprave za vazduhoplovstvo (FAA) zbog incidenta koji se dogodio prošle nedelјe na aerodromu Hawthorne u Los Anđelesu. Dok je čekao da pređe pistu u njegovom avionu Aviat Husky, Ford je navodno pogrešno čuo uputstva koja su mu tražila da sačeka, jer je drugi avion vršio sletanje. On je nastavio da vozi njegov avion preko piste, i stvar se sada istražuje. Predstavnik Ford-a je izjavio da "nikada nije postojala opasnost od sudara" kao rezultat glumačkih akcija, a portparol FAA je potvrdio da su dva aviona tada bila "približno 3600 stopa udaljeni" rekao je Fordov predstavnik po tom pitanju:

Gospodin Ford prešao je jedinstvenu pistu na aerodromu u njegovom avionu, nakon što je pogrešno čuo radio instrukciju ATC-a. Odmah je priznao grešku i izvinio se ATC-u za grešku. Svrha leta bila je testiranje aviona. Niko nije povređen i nikada nije bilo opasnosti od sudara.

Ostaje da se vidi hoće li se FAA sa predstavnikom Ford-a dogovoriti o tome da li je ikada postojala opasnost od sudara ili ne. Trideset šest stotina stopa zasigurno je velika udalјenost, ali FAA sigurnosni propisi mogu da stvar sagledaju u sasvim drugom svetlu. Zapravo, Ford ima istoriju incidenata kada je u pitanju letenje, srušivši helikopter 1999. godine, hitno sletanje u kome je 2015. slomio karlicu i gležanj, a preleteo je Boeing 737 na pisti 2017 godine. Trenutno se čini da ova najnovija situacija nije toliko ozbilјna kao bilo koja od njegovih prošlih nesreća, ali celokupna analiza nedavne situacije tek treba da bude otkrivena.

Izgleda da postoje brojni pokazatelјi da bi Harrison Ford-u kao pilotu moglo da bude potrebno preispitivanje. Iako ovaj najnoviji incident zvuči kao da nije bio ništa više od slučaja pogrešne komunikacije, postoji velika razlika između toga da vam se kaže da nešto ne preduzmete i da pogrešno protumačite ta uputstva kao da vam je sve jasno. Pilotiranje aviona je ozbilјna odgovornost, a čini se da je Ford za vreme svog vazduhoplovnog entuzijasta preuzeo previše rizika. Nepoznati snimci zvezde mogli bi da se vide kao upozorenje da je možda vreme da ostanemo prizemlјeni.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu