•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

"Head Gear Films" investira 25 miliona dolara u domaće filmske projekte

Britanski finansijer nezavisnih produkcija “Head Gear Films” pokreće finansijski fond u vrednosti od 25 miliona dolara za finansiranje projekata u Srbiji, a u partnerstvu s producentskom kućom "Balkanic Media" iz Beograda, članicom Srpske filmske asocijacije, potvrdili su Tanjugu iz Srpske filmske asocijacije.

Kako navode iz “Head Gear Films”, fond nudi kreditiranje i zatvaranje finansiranja za servisne produkcije “Balkanic Media”, i to pre svega televizijskih serija, ali i igranih filmova koje planiraju da koriste podsticajne mere Ministarstva privrede Srbije za investiranje u audiovizuelnu produkciju.

"Uvek sam želeo da proširimo poslovanje i na druge oblasti. Partnerstvo s 'Balkanicom' gradimo upravo na rastućem portfoliju televizijskih projekata, istovremeno postavljajući temelje na drugim teritorijama. Mislim da su zato Džonatan Ingliš i Džejms Gib (Balkanica Media) savršeni partneri za poduhvat u Srbiji“, navodi osnivač "Head Gear Films“ Fil Hant.

Ovaj ugovor, prema oceni osnivača kuće "Balkanic Media" Džonatana Ingliša, omogućava toj kući da svojim klijentima - producentima, studijima i TV mrežama, obezbedi paket opcija za finansiranje koje uključuju i finansiranje državnog povrata uloženog novca.

Na bazi tih podsticajnih mera, uvedenih 2016. godine, u Srbiji su već snimane dve sezone serije "Outpost" (Predstraža) i treća sezona CBS-ove serije “Seal Team” (Mornaričke foke).

Pored servisnih projekata, uspostavljeni fond finansiraće i originalne sadržaje koje razvija "Balkanic Media".

“Srbija se pozicionirala ne samo kao lokacija za snimanje, već i kao pouzdan partner u produciranju. Podsticajne državne mere, zajedno s veoma konkurentnim cenama produkcije, studijima svetskog standarada u PFI-ju i izuzetno stručne i iskusne ekipe koje rade na projektim - čine Srbiju trenutno najboljim izborom za snimanje u Evropi”, ističe Ingliš.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu