•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

"Headlong" priprema muzičku adaptaciju "Američkog psiha"

Bret Easton Ellis je knjigu napisao kao uznemirujuću satiru na živote japija 1980-ih godina, a upravo ova krvava satira "Američki psiho" uskoro bi mogla da bude pretočena u mjuzikl.

Svega mesec dana pošto je Ellis nagovestio da bi njegov antiheroj Patrick Bateman mogao da se vrati u nastavku romana, pozorišna trupa "Headlong" saopštila je da priprema mjuzikl "Američki psiho". Glumačka ekipa i datum premijere za sada nisu poznati. Muziku i tekst radi Duncan Sheik koji je dobio Gremija i dva Tonija za rok muzičku adaptaciju "Buđenja proleća". Sheik najavljuje da će njegov "skor" za "Američkog psiha" biti "potpuno elektronski". Scenario piše Roberto Aguirre-Sacasa koji publici obećava kupanje u krvi. Među scenama koje će se naći u mjuziklu je i ona u kojoj Bateman ubija poslovnog saradnika sekirom ali prethodno oblači kišni mantil kako bi svoje dizajnersko odelo sačuvao od krvavih fleka. Easton Ellis je knjigu napisao 1991. godine kao uznemirujuću satiru na bum Wall Streeta i živote japija 1980-ih. Zbog scena nasilja, roman je izazvao žestoke kritike, a samom piscu je prećeno. Knjiga je početkom 2000-ih adaptirana u film u kome je glavnu ulogu glumio Christian Bale.

Prošlog meseca, Easton Ellis najavio da razmatra eventualni nastavak.

Podeli:



Preporucujemo