•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Hedgehog in the Fog (Yozhik v tumane) (1975)

Jež u magli (rus. Ёжик в тумане) je sovjetski animirani film iz 1975. Režiser filma je Juri Norštejn.

Producent filma je studio Sojuzmultfilm iz Moskve. Autor scenarija je Sergej Kozlov, koji je objavio i knjigu pod istim naslovom. Godine 2006, Norštejn je izdao knjigu u kojoj je naveo sebe i Kozlova kao ko-autore. Trajanje filma je 10 minuta i 29 sekundi.

Ovaj film je veoma cenjen među svetskim animatorima i smatra se za klasik žanra animacije. Kvalitet filma se ne oslanja prvenstveno na priču, već na inovativnu i detaljnu animaciju, kao i emotivno dočaravanje atmosfere.

Središnji likovi su jež i njegov prijatelj mali medved. Oni se svako veče sastaju da piju čaj, razgovaraju i broje zvezde. Jednog dana jež je na putu ka svom prijatelju u šumi ugledao belog konja u magli. Vučen radoznalošću, jež odlučuje da istraži maglu. Tamo se izgubio i naišao na mnoga zastrašujuća bića, kao što su sova ili slepi miš, ali i na prijateljski nastrojene psa i ribu.

Žanr:animirani, kratki, drama
Godina:1975
Reziser:Yuriy Norshteyn
Scenario:Sergei Kozlov
Uloge: Vyacheslav Nevinnyy, Mariya Vinogradova, Aleksey Batalov
Studio: Soyuzmultfilm
Zemlja:Rusija
Jezik:Ruski
Trajanje:11 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu