•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Helena Vuković voditeljica ceremonije otvaranja 28. Sarajevo Film Festivala

28. Sarajevo Film Festival bit će otvoren u petak 12. augusta svečanom ceremonijom u Narodnom pozorištu Sarajevo i nizom događaja koji će joj prethoditi. Čast da vodi svečanost otvaranja 28. izdanja Sarajevo Film Festivala pripala je bosanskohercegovačkoj glumici Heleni Vuković.

“Sretna sam i počašćena što mi je ove godine pripala uloga voditeljice ceremonije otvaranja Sarajevo Film Festivala, o kojoj sam potajno maštala još od studentskih dana. Sa nestrpljenjem i radošću očekujem 12. august! Sarajevo Film Festival je za mene jedan od najznačajnijih i najuzbudljivijih kulturnih događaja i vrijeme kada sam najviše zaljubljena u Sarajevo, koje odjednom oživi i posebno zablista. Kao mladoj glumici jako mi znači mogućnost da se sretnem s filmskim velikanima iz cijelog svijeta čiji rad me inspiriše, kao i da, gledajući pažljivo odabrane filmove svjetske i domaće kinematografije, upoznam rad svojih kolega”, izjavila je Vuković.

Glumica Helena Vuković (26) je na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu diplomirala 2018. godine, gdje je trenutno viša asistentica na predmetu Gluma. Debitovala je na filmu Danisa Tanovića DESET U POLA, koji je otvorio Sarajevo Film Festival 2021. godine i postigao zapažen uspjeh u regiji. Ostvarila je epizodne uloge u bh. serijama KOTLINA i BUREK SA SIROM, kao i glavnu žensku ulogu u kratkometražnom filmu SEVAP rediteljice Sabine Vajrače koji će krajem ove godine biti premijerno prikazan. U različitim institucionalnim pozorištima i nezavisnim produkcijama sarađivala je s istaknutim bh. rediteljima na predstavama kao što su “Kralj Tvrtko”, “To nikad nigdje nije bilo”, “Gazi Husrev-beže ili: Bukagije” itd.

Sarajevo Film Festival s velikim zadovoljstvom ulogu domaćina otvaranja svake godine povjerava uspješnim bosanskohercegovačkim filmskim umjetnicima mlađe generacije, sa željom da otkriva, podržava i promoviše mlade filmske profesionalce.

U prethodnim izdanjima Sarajevo Film Festivala uloga domaćina svečane ceremonije otvaranja bila je povjerena glumicama Amili Terzimehić, Zani Marjanović, Vanesi Glođo, Aleni Džebo, Mariji Pikić i Belmi Salkunić, te glumcima Dini Bajroviću, Igoru Skvarici, Albanu Ukaju, Erminu Bravi, Borisu Leru, Adnanu Haskoviću i Feđi Štukanu.

28. Sarajevo Film Festival bit će održan od 12. do 19. augusta 2022. godine.

Foto: SFF promo.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...