•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Heli (2013)

Heli ima dvadeset godina i sestru Estelu, dvanaestogodišnju devojčicu koja se upravo ludo zaljubila u sedamnaestogodišnjeg Beta. Žive u gradu Guanahuatu, u kom većina građana radi u fabrici ili u lokalnom narko-kartelu. Ovde caruju korumpirani policajci, seksualna eksploatacija, krivica i osveta. Estela i Beto žele da pobegnu u drugi kraj i venčaju se. U pokušaju da ispune ovaj san, njih dvoje pokrenuće lanac nasilja koje će imati nesagledive posledice.

Amat Eskalante (Krv, Bitange), bliski prijatelj i saradnik meksičkog reditelja Karlosa Rejgadasa, proveo je veći deo života u Guanahuatu u centralnom Meksiku. „Heli“ je tako priča iz prve ruke o društvu u kome caruju endemsko nasilje i institucionalizovano bezakonje i korupcija. „Interesuje me više psihološka dimenzija iskustva nego činjenice. Kako neko živi u stalnoj atmosferi straha? Moji junaci su svakodnevno žrtve nasilja, i kao takvi žive pod stalnom tenzijom… Ja prikazujem ekstremne situacije, ali u Meksiku svi žive sa osećajem straha u stomaku. Nasilje je realnost u svakom trenutku, čak i ako vas ne dotiče direktno“, kaže Eskalante. Skoro celu glumačku ekipu filma „Heli“ čine debitanti.

Žanr:drama
Godina:2013
Reziser:Amat Escalante
Scenario:Amat Escalante, Gabriel Reyes
Uloge:Armando Espitia, Andrea Vergara, Linda González
Award:3 nagrade i dve nominacije
Studio:Mantarraya Producciones, Tres Tunas, No Dream Cinema
Zemlja:Mexico
Jezik:Španski
Trajanje:105 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...