•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

High Life (2018)

Robert Pattinson je tip odbija da igra na sigurno. Dok bi većina mladih glumaca verovatno najavlјivala uspeh Twilight-a u nizu debelih plata za podizanje svetla, on nastavlјa da bira put kojim se manje putuje, vodeći svoje obožavaoce ka nekim izazovnim destinacijama.

Nјegova najnovija, Claire Denis-ina nastrana umetnička odiseja High Life, možda je njegov najzamršeniji i najnevaljali film do sada. Denis, francuski režiser, koji pomera granice, Beau Travail i Trouble Every Day, se igra sa poznatim žanrovskim formulama u svom debiju na engleskom jeziku. Film izgleda kao bilo koji broj pomalo zlokobnih sci-fi filmova, ali su njegove teme misterioznije i eliptične.

Pattinson igra Monte-a, jednog od nekoliko osuđenika na smrt (Mia Goth, Andre Benjamin) u kosmosu koji su lјudski zamorci. Juliette Binoche, sa dugom, veštičastom, konjskom pletenicom i hladnim osećajem mirnog ludog naučnika, je lekar koji ih uvodi u perviju telesnu ispovest nazvanu "f-kutija", gde ostavlјaju depozite za eksperimente plodnosti. Zamislite The Handmaid’s Tale na način David Cronenberg-a.

High Life je, na mahove, predivan, smešan i zbunjujući. Ipak, što se više borite s njim, to vas više progoni. Što se tiče Pattinsona, koji čini sve što je u njegovoj moći, može se opustiti slobodno znajući da je ostavio publici još jednu zagonetku za razmišljanje.

Žanr:avantura, drama, misterija
Godina:2018
Reziser:Claire Denis
Scenario:Claire Denis, Jean-Pol Fargeau
Uloge:Robert Pattinson, Juliette Binoche, André Benjamin
Uzrast:R
Award:3 nagrade i 3 nominacije
Studio: Alcatraz Films, Andrew Lauren Productions (ALP), Arte France Cinéma
Zemlja:UK
Jezik:engleski
Trajanje:113 minuta
Podeli:



Preporucujemo