•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Hitchcockov zabranjeni dokumentarac o logorima će biti prikazan u 2014. godini

Dokumentarni film Alfreda Hitchcocka o nacističkim koncentracionim logorima, a koji nije nikada prikazan, ipak je ugledao svetlo dana.

Film je i dalje u dobrom stanju, kaže Toby Haggith, kustos Kraljevskog ratnog muzeja u Velikoj Britaniji. Nakon Drugog svetskog rata prikazivanje filma je zautavljeno, a u njemu se nalaze snimci koje su načinili Britanci i Sovjeti prilikom ulaska u logore.

Hitchcock je danima radio na sklapanju, odnosno režiranju materijala koji je dobio, pa je sve skupa dugo potrajalo. Međutim, u međuvremenu je počeo Nirnberški proces, pa je prikazivanje filma bilo obustavljeno radi promene politike prema Nemačkoj.

Ranije su delovi filma prikazani na Berlinaleu. Kada je u Kraljevskom ratnom muzeju pronađen kompletan materijal, stručnjaci su ga obradili koristeći digitalnu tehnologiju, tako da će premijerno kompletan biti prikazan tokom ove godine, pišu britanski mediji.

Website:klix.ba
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...