•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Hogar Strašni kao junak animirane TV serije

Slavnog strip junaka Hogara Strašnog (Hagar the Horrible) autora Dika Brauna uskoro ćemo imati priliku da gledamo u porodičnoj, animiranoj seriji.

Erik Zibrovski piše scenario za animiranu ekranizaciju Hogarovih avantura, koja će pratiti porodicu ovog vikinškog ratnika sklonog pljački, hrani i piću, a koji ne može da se najbolje prilagodi promenama u njegovom svetu.

Zibrovski je poznat po serijama “American Dad” i “Don’t Trust the B-in Apartment 23”, a dobra stvar je što iza serije stoje kompanija “King Features” u čijem je vlasništvu Hogarov lik i kompanija pokojnog Džima Hensona, koja je poznata po svojim lutkarskim inovacijama, digitalnom lutkarstvu, a posebno po stvaranju Mapet serijala.

Serija će biti rađena pomoću Henson Digital Puppetry Studio tehnologije animacije koja omogućava lutkarima da manipulišu animiranim likovima u realnom vremenu, što omogućava organski, spontani pristup.

“Krupni viking teške spoljašnosti, Hogar, izuzetno je simpatičan lik koji nije u koraku sa svetom koji se razvija oko njega. Kulturni duh njegovog sela se menja i on pokušava da prati taj korak. Kompanija “Jim Henson” poznata je po svom neverovatnom pričanju priča i neverovatnom digitalnom lutkarstvu i jedva čekamo da zajedno predstavimo Hogara publici sledeće generacije”, rekao je Si Džej Ketler, predsednik King Features.

“Serija o Hogaru odavno je trebalo da bude urađena. Ovaj novi animirani porodični sitkom, smešten u čudesni svet vikinga, nastaviće tradiciju onoga što najbolje radimo u kompaniji Jim Henson. Hogar je ustaljeni, evergrin karakter kojeg publika prepoznaje i odmah zavoli. Stripovi Dika Brauna biće divno igralište za naš digitalni lutkarski studio”, ističe Liza Henson, predsednica kompanije.

Ovaj klasik stripa prvi put se pojavio u februaru 1973. godine. Njegov autor Braun crtao ga je do 1988, nakon čega se povlači, a rad na Hogaru nastavlja njegov sin Kris. Doživeo je izdanja u preko 1.900 novina u više od 50 zemalja, a preveden je na 13 jezika.

Datum izlaska serije nije poznat, ali je ovo svakako dobra vest za sve ljubitelje avantura Hogara, Helge, Hamleta, Honi, Edija i ostalih junaka ovog strip klasika.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...