•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Holivud izbacuje seks iz filmova?

Seksi scene koje su bile "normalne" za skoro svaki holivudski film, možda će otići u istoriju, jer producenti smatraju da se seks više "ne prodaje" tako dobro. Umesto golišavih scena i strastvenih zagrljaja, direktori filmskih studija, nude nam filmove sa mnogo specijalnih efekata i akcije, koje će zabaviti publiku.

Prema jednoj analizi, poslednji veliki blokbaster u kome se našla scena seksa je bio "Titanik" iz 1997. godine.

Svi se sećamo scene kada Leonardo i Kejt vode ljubav u automobilu sa zamagljenim prozorima.

Direktori studija sada zahtevaju od scenarsta i reditelja da naprave film, koji je više "familijaran", jer misle da će tako više zaraditi na blagajnama.

Smatra se da scene, poput one u "Niskim strastima", kada Šeron Stoun prekršta noge, nisu prikladne za današnju "klimu".

"Scene seksa postojale su da bi malo začinile neki triler. Danas, takvim scenama gubite mlađu publiku, za koju one nisu prikladne", rekao je jedan filmski analitičar.

On je naveo da je uloga Dženifer Lorens u filmu "Silver Linings Playbook" tipičan primer ove moderne ere koja "ulazi" u film.

Analitičar je objasnio kako je Dženifer dobila Oskara za ulogu u ovom filmu, u kome nije odigrana ni jednu provokativnu scenu, a glumila je devojku koja je zavisna od seksa.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu