•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Holivudske zvezde s inteligencijom poput Ajnštajna i Hokinga

Američki glumci Ešton Kučer i Met Dejmon, kao i filmski reditelj Kventin Tarantino, imaju isti koeficijent inteligencije kao teorijski fizičari Albert Ajnštajn i Stiven Hoking.

I dok, recimo, Tarantino nikada nije završio ni srednju školu, jer je "shvatio da je školovanje uzaludno, i zaposlio se u bioskopu gde je pokazivao ljudima put do njihovih sedišta", Mat Dejmon je pohađao Harvard, ali ga zbog glume nije završio.

Kako piše hollywood.com, Dejmon je predlog za scenario filma "Dobri Vil Hanting", nagrađen Oskarom za scenario, napisao na času engleskog jezika.

Na Harvardu je studirala i glumica Natali Portman i to psihologiju, a na fakultetu je radila i kao istraživač.

Njena dva rada objavljena su u u naučnim časopisima.

Glumica ima koeficijent inteligencije 140 i tečno govori pet jezika.

Među holivudskim zvezdama koje imaju visok koeficijent inteligencije, odnosno iznad 130, su i Nikol Kidman, Šeron Stoun, Lisa Kudrou, glumci Stiv Martin i Džejms Franko, kao i pevačica Šakira.

Stiv Martin je pohađao filozofiju na Kalifornijskom državnom univerzitetu (Cal State).

Glumac, čiji je koeficijent inteligencije 142, sanjao je da postane profesor, ali sve se promenilo kada se prebacio na Univerzitet u Kaliforniji (UCLA), gde je odabrao smer pozorište.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...