•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Holy Man (1998)

'Holy Man' je kritika američkog televizijskog propovedništva, ali i potrošačkog mentaliteta zbog koga se vera prodaje kao da je proizvod, a proizvod kao da je vera.

Ricky Hayman je "desna ruka" McBainbridgea vlasnika televizijske stanice specijalizovane za reklamiranje i prodaju različitih proizvoda. Hayman se bavi jogom i meditacijom jer mu to pomaže da bude najbolji u poslu, ali nije najbolji. Poslednjih nedelja prodaja proizvoda koje reklamira njegova stanica drastično pada. McBainbridge je zbog toga zaposlio i zgodnu analitičarku medija Kate Newell koja mora otkriti u čemu greši. Haymanu je rekao da u roku od dve nedelje mora povećati prodaju za najmanje osam procenata. Dok se Kate i Ricky voze u automobilu i mozgaju kako da reše probleme, pukne im guma. Pojavi se simpatičan čovek koji pešači po vrućini i kaže im da je hodočasnik. Taj čovjek, G, im želi pomoći, ali premda Kate oseti u njemu nešto posebno, Ricky ga ljubazno odbije.

Krene nazad automobilom i G se sruši pre nego što ga automobil dotakne. Odvedu ga u bolnicu i čuju da je imao samo toplotni udar. Troškove lečenja plati Ricky. Drugog dana G mu se dođe da se zahvali u tv studio, ali nakon malog nesporazuma Ricky mu ponudi da spava u njegovom stanu dok se potpuno ne izleči. Na velikom prijemu u Rickyjevom stanu G hipnotizira poznatog modnog kreatora Nina Ceruttija i oslobodi ga zauvek straha od letenja avionom. Nekoliko dana kasnije Cerrutijev poslovni zastupnik iz zahvalnosti ponudi Rickyjevoj televizijskoj stanici velike poslove. Ricky odmah nakon toga ponudi posao G-u. G se pojavi na televiziji i zahvaljujući svojoj spontanosti i šarmu podigne gledanost emisija i prodaju proizvoda. G prodaje proizvode na način na koji američki televizijski propovednici prodaju veru. G-ov uspeh imaće značajne posledice za Rickyjev život...

Ovo je jedna od boljih uloga Eddiea Murphya i to s kraja devedesetih, a nakon toga su uglavnom bili sve finansijski promašaji i filmovi koji su loše prolazili kod kritike.

Žanr:komedija, drama
Godina:1998
Reziser:Stephen Herek
Scenario:Tom Schulman
Uloge:Eddie Murphy, Jeff Goldblum, Kelly Preston
Uzrast:PG
Award:1 nominacija
Studio:Caravan Pictures, Eddie Murphy Productions, Roger Birnbaum Productions
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:114 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu