•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Hongkonška škola borilačkih veština u seriji Into the Badlands

Nije tajna da Into the Badlands nosi titulu najbolje serije o borilačkim veštinama. Komplikovane scene borbe, koje su zaštitini znak serije, rađene su po ugledu na Hongkonšku školu borilačkih veština.

Ovakav pristup mnogo je olakšao posao glumcima, jer nisu morali da pamte ceo borbeni ples odjednom. Umesto toga, profesionalni borci izvodili su različite poteze iz kojih se biralo nekoliko najatraktivnijih. Nakon toga, glumci su imali 10 do 15 minuta da odabrane poteze savladaju, pre nego što snimanje krene. Čovek koji se nalazi iza svakog kadra borbe je Huan-Chiu Ku (aka Master Dee Dee), poznati koordinator borbenih scena u filmovima Pritajeni tigar - skriveni zmaj, Kill Bill i Mumija.

Da bi se snimile fantastične scene koje nas ostavljaju bez daha, potrebni su konstantni treninzi, uvežbavanje koreografije, restriktivna ishrana, teški kostimi i možda najiritantniji element lažni dim, koji glumci zovu “Badlands Lung.” Ponekad je i kamerman nosio kacigu i masku kako bi se zaštitio. Veoma zahtevne vratolomije kao što su hodanje po zidu, letenje, baratanje oružijem izvode se velikom brzinom, pa glumci često imaju dublere.

Svi osim Daniela Wua, koji u seriji tumači lik Sunny-ja. Ovo ne treba da čudi, jer se Wu bavi borilačkim veštinama od detinjstva. Ipak, rizik od povreda uvek postoji. Tako mu se jednom prilikom na snimanju desilo da se žica koja ga je držala pogrešno izvukla i zaglavila oko rebra pa je visio na njoj neko vreme. Kada je nakon dva dana otišao kod lekara, ispostavilo se da mu je napuklo rebro. Osim toga, Daniel je za potrebe snimanja, morao da se za kratko vreme ugoji čak 10kg. Jeo je i po 6 obroka dnevno pre snimanja, imao je pun obrok na svaka dva sata. Izvođenje vratolomija punog stomaka nije ni malo naivno.

Borbe nisu bile lake ni za Emily Beecham, koja u seriji glumi Udovicu (Widow). Snimajući borbu mačevanja na visokoj cigli sa jednim kolegom se toliko klizala da je malo falilo da se saplete i poseče. Na snimanju svake scene u kojoj u štiklama hoda po zidu vezana konopcima, morala je posebno da vodi računa jer je samo jedan nepravilan pokret mogao da dovede do uganuća ili čak preloma ruke ili noge.

Od produkcije preko unikatnih kostima, borbenih koreografija i akrobacija do neverovatnih vizuelnih efekata, Into the Badlands je jedinstveni spoj mitologije, hongkonških borilačkih veština i akcionih filmskih efekata. Ako vam se dopao film Pritajeni tigar skriveni zmaj, uživaćete i u velikoj završnici price o Badlandsu, koja ovog proleća emituje poslednjih 8 epizoda. Sunny-jevo putovanje u Azru će se konačno završiti.

Pratite Into the Badlands od 25. marta u 22:00 ekskluzivno na AMC kanalu.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...