•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Honkytonk Man (1982)

Barski pevač (eng. Honkytonk Man) je film iz 1982. godine koji je režirao, producirao i u kome glavnu ulogu glumi Clint Eastwood. To je jedan od Eastwoodovih manje poznatih naslova, film puta čija se radnja odvija u doba Velike depresije.

Glavni je lik country i blues pevač Red Stovall, koji sa svojim nećakom Whitom putuje u Nashville, kako bi nastupio na audiciji za najslušaniji radijski program "Grand Ole Opry".

Scenarijo za film je napisao, prema vlastitom romanu, američki pisac Clancy Carlile. Film se snimao u kalifornijskom okrugu Solano i pored grada Stocktona.

Većinu je pesama u filmu je komponovao Steve Dorff, a Clint Eastwood ih sam izvodi. Ovu temu propalog muzičara, koja ga je očito fascinirala, Eastwood je još detaljnije obradio šest godina kasnije, u filmu Bird.

Na stranici Rotten Tomatoes čak je 93% kritičara ocenilo film pozitivnom ocenom. Filmski kritičar Rob Gonsalves napisao je o Barskom pevaču: "Ovaj mali film je jedno od neprimećenih blaga 1980-ih i sigurno među najboljim filmovima te godine". Eric Henderson iz Slant Magazinea se takođe izrazio pozitivno o filmu: "Iako je film očito umotan u nostalgičnu sentimentalnost, Eastwood ne dopušta Barskom pevaču otklizavanje u preosetljivu teritoriju". Richard Schickel, kritičar časopisa "Time", ističe da je "film posveta ne samo običnim ljudima u vreme Velike depresije, već i country-and-western muzici, pre nego su je iskvarili urbani kauboji".

Žanr:komedija, drama, muzički
Godina:1982
Reziser:Clint Eastwood
Scenario: Clancy Carlile
Uloge:Clint Eastwood, Kyle Eastwood, John McIntire
Uzrast:PG
Studio:The Malpaso Compan
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:122 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...