•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Hook (1991)

Kuka (eng. Hook) je pustolovni film iz 1991. godine, snimljen u režiji Stevena Spielberga. Film je savremeni filmski nastavak bajke o Petru Panu, dečaku koji nije želeo da odraste, i njegovom najvećem neprijatelju, okrutnom piratu Kapetanu Jamesu Kuki.

Peter Banning (Robin Williams) četrdesetogodišnji je advokat, potpuno je zaboravio na svoj pravi identitet. Pritisnut obavezama, Banning je zapostavio porodicu i potisnuo duboko u zaborav činjenicu da je on zapravo - Petar Pan.

Kad Banningovi posete Peterovu baku Wendy u Londonu, advokatovu decu otima zli kapetan Kuka (Dustin Hoffman) iz Nedođije, a baka podseća Banninga na njegovu dečju dušu. Ohrabren staričinim rečima, Petar Pan kreće u misiju spašavanja dece, a u pomoć mu stiže simpatična vila Zvončica (Julia Roberts)...

Spielbergova ekranizacija nezaboravnih zgoda letećeg dečaka postala je nerazdvojnim delom pisano-igranog opusa o Petru Panu.

I sam poznat kao najveće dete među rediteljima, Steven Spielberg pokazao se pravim odabirom za adaptaciju slavnog romana Jamesa M. Barrieja, nastalog početkom prošlog veka. Prvobitno namenjen pozorišnom izvođenju, "Petar Pan" objavljen je nekoliko godina kasnije u formi romana, a zanimanje za priču o dečaku koji ne želi odrasti nije prestalo ni danas.

Film je 1992. godine nominovan za pet Oscara. Iste godine glumac Dustin Hoffman nominovan je i za "Zlatni globus".

Žanr:avantura, komedija, porodični
Godina:1991
Reziser:Steven Spielberg
Scenario: J.M. Barrie
Uloge:Dustin Hoffman, Robin Williams, Julia Roberts
Uzrast:PG
Award:5 osvojenih
Studio: TriStar Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:144
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....