•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Hostage (2005)

Pošto se jedna talačka situacija razvije u masakr, u kome strada porodica najboljeg pregovarača LA policije, Jeffa Talleya (Bruce Willis) on skrhan i emocionalno uništen odlazi u penziju. Postaje šerif u kalifornijskom gradiću. Jednoga dana trojica kriminalaca otimaju lokalnu porodicu i Talley je prinuđen da se vrati u akciju...

Početkom 2000-ih Bruce Willis je snimao prilično bledunjave filmove Whole Nine Yards, Whole Ten Yards i Tears Of The Sun. Znači pet godina od filma Unbreakable što je poslednji put kada smo gledali pristojno ostvarenje sa Bruceom Willisom. Hostage nije ništa posebno i nije na spektakularan način okončao Willisov post dobrih filmova i uloga ali taj prosečni akcioni triler vraća omiljenu zvezdu iz mrtvila u koje je zapao. Istovremeno Willis drži lekciju mnogim mladim glumcima kako treba glumiti u običnom akcionom filmu.

Od samog intrigantnog uvoda, koji najavljuje određene mračne aspekte price, lik Talleya je sjajno napisan i odigran. On je istinski slomljen čovek, još pasivniji i ranjiviji od ranijih Willisovih ostvarenja. Novi Willisov pristup ulozi je najuočljiviji po odsustvu "dosetki i pošalica“ pre, za vreme i posle akcionih scena. Novi, "neduhoviti" Bruce je odličan, dostojanstven i kredibilan. Viceve su mudro zamenili strah i očajanje.

Režiser Siri i Willis su mudro izabrali vrlo "prigušen" stil glume, koji dobro uokviruje inače komplikovan zaplet. Talac koga igra Kevin Poliak je kao slučajno računovođa mafije?! Uz još nekoliko "slučajnosti" (suočite se sa time: to je neophodno u akcionim filmovima) režiser Siri, koji je do filma Hostige radio samo video igrice i "manje" filmove u svom debiju na engleskom jeziku uspeva da različite elemente "slepi" u privlačan i uzbudljiv triler. Atmosfera je prilično mračna, gotovo "potmula" što je dodatno naglašeno veštim baratanjem kamerom. Dobro je kada triler ima mračnu atmosferu, ali je još bolje kada se sretnete sa novim izgledom i stilom svoje omiljene zvezde.

Publika film Hostage gleda zbog Brucea. Dovoljno napeto da bi održalo pažnju publike, Bruceovo ostvarenje je sasvim OK. Prema Willisovim ranijim radovima, Hostage je bliži filmu Striking Distance nego Umri muški rutini. Uz dobar zaplet, čeka vas uzbudljiva vožnja.

Žanr:krimi, drama, misterija
Godina:2005
Reziser:Florent-Emilio Siri
Producent:Mark Gordon, Bob Yari, Arnold Rifkin, Bruce Willis
Scenario:Robert Crais, Doug Richardson
Uloge:Bruce Willis, Kevin Pollak, Jimmy Bennett
Uzrast:R
Award:dve nominacije
Studio:Miramax Films
Zemlja:United States
Website:video.movies.go.com/hostage/main.html
Jezik:Engleski
Trajanje:113 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...