•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

How to Train Your Dragon (2010)

„Kako da dresirate svog zmaja“ (engl. How to Train Your Dragon) je film napravljen kompjuterskom animacijom 2010. Radi se o avanturističkoj komediji iz žanra fantastike. Film je snimljen po istoimenom romanu Kreside Kauel iz 2003. koji opisuje svet snažnih Vikinga i strašnih zmajeva . Glumci čiji se glasovi koriste u filmu su: Džej Barušel, Džerard Batler, Kristofer Minc-Plas, Džona Hil, Amerika Ferera, Krejg Ferguson.

Priča počinje u mitskom svetu Vikinga. Glavni junak je Hikap vikinški tinejžder, sin vikinškog poglavara sa ostrva Berk gde je borba sa zmajevima deo života, zbog zaštite ovaca. Hikap želi da se po tradiciji ubije zmaja, i da tako dokaže svoju čast prema ocu i plemenu, i da bude prihvaćen. Pošto radi kod kovača izrađuje top. Ali ostali ne veruju da ta sprava može biti korisna. Ali kad sretne ranjenog zmaja ne ubija ga, nego će se sprijatelji sa povređenim zmajem i tako se njegov na kraju se i sprijatelji sa povređenim zmajem, njegov svet se okreće naglavačke...

U početku su pratili radnju originalnog romana, ali su kasnije načinili izmene. U originalu zmaj je manji, a u filmu je kao svi ostali, zako da Hikap može s njim da leti. Snimljen je raznovrstana muzika za film, a urađena je i video igria na ovu temu. Audio knjiga je takođe lansirana, kao i igračke za decu.

Film je dobio veoma dobre kritike i zaradio je preko 350 miliona dolara širom sveta.

Žanr:animirani, avantura, komedija
Godina:2010
Reziser:Dean DeBlois, Chris Sanders
Scenario: William Davies
Uloge:Jay Baruchel, Gerard Butler, Christopher Mintz-Plasse
Uzrast:PG
Award:19 osvojenih
Studio: DreamWorks Animation
Zemlja:United States
Website:www.dreamworksdragons.com
Jezik:Engleski
Trajanje:98 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...