•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Hrvati uvrstili "Dnevnik Diane Budisavljević" u školski program

Film "Dnevnik Diane Budisavljević" Dane Budisavljević dobio je saglasnost Ministarstva obrazovanja Hrvatske da postane deo nastavnog programa učenike osnovnih i srednjih škola, objavljeno je na zvaničnoj internet stranici filma.

Kako je objavljeno na sajtu Ministarstva, odobrena je izrađena metodička priprema nastavne jedinice "Dnevnik Diane Budisavljević" i period Drugog svetskog rata u Hrvatskoj”.

Tu jedinicu je Ministarstvo ocenilo "promišljenom i s jasno određenim vaspitno-obrazovnim ishodima".

Kako se ističe u obrazloženju, film je podržan jer se nastoji da se skrene pažnja mladih i da se oni senzibilišu na različite oblike netolerancije i diskriminacije, a prikazivao bi se učenicima od 13 do 18 godina u okviru projektnog dana ili kao školski projekt koji će ih podstaći na promišljanje i pozitivno delovanje.

Film "Dnevnik Diane Budisavljević" o ženi koja je od ustaškog terora iz logora uspela da spasi hiljade srpske dece apsolutni je pobednik prošlogodišnjeg Pulskog festivala sa 15 odličija.

Podeli:



Preporucujemo