•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Hugh Jackman

Hugh Michael Jackman (Sydney, 12. oktobra 1968.) je australijski filmski i televizijski glumac i producent.

Rođen je u Sydneyu u Novom Južnom Walesu kao najmlađi od petero dece. Roditelji su mu Englezi. Majka ih je napustila kad je imao osam godina. Ostao je sa ocem računovođom i braćom i sestrama. Završio je dečačku gimnaziju, diplomirao komunikacije, a kasnije je stekao i glumačko obrazovanje na raznim mestima. U školi se posvetio raznim sportovima, ali i glumi, posebno u mjuziklima. Kasnije je za nastup u mjuziklu dobio nagradu Tony, a dodelu iste vodio je tri puta zaredom.

Proslavio se mjuziklom Oklahoma i serijom Correli gde je upoznao svoju buduću suprugu. Glumi od 1994. godine. Najpamtljivije uloge su mu u filmovima: X-Men, Van Helsing, Kate i Leopold (s Meg Ryan), Operacija Swordfish (s Halle Berry), Australija (s Nicole Kidman) i Jadnici. Za zadnji je nominovan za prestižnu nagradu Oscar u kategoriji glavne muške uloge.

Snimajući film Van Helsing umalo je umro zbog srčanih problema, ali je izjavio da mu je najzahtevniji film The Fountain u kojem glumi tri uloge. Nije bio prvi izbor za ulogu Wolverinea, ali se pokazao kao sjajan izbor, jer su filmovi postigli veliki uspeh. Visok je 190 centimetara, što je za oko 30 više od njegovog lika u stripu. Snimatelji su tome doskočili snimajući ga iz različitih uglova i od pojasa naviše da bi ga prikazali nižim.

Veliki je filantrop, pa je 100.000 dolara donirao dvema dobrotvornim organizacijama. Imenovan je i ambasadorom dobre volje u Južnoj Koreji. Jako dobro peva i pleše. Časopis People smestio ga je na vrh svog popisa "Najseksipilnijih ljudi na svetu" za 2008. godinu. Oženjen je za Deborah Furness s kojom je usvojio dvoje dece.

Filmografija:
???? The Greatest Showman on Earth (announced)
2014 X-Men: Days of Future Past (pre-production)
2013 Prisoners (filming)
2013 The Wolverine (post-production)
2013 Movie 43
2012 Les Misérables
2012 Rise of the Guardians
2011 Saturday Night Live (TV series)
2011 Real Steel
2011 Butter
2011 Snow Flower and the Secret Fan
2011 X-Men: First Class
2009 X-Men Origins: Wolverine (Video Game)
2009 X-Men Origins: Wolverine
2008 Australia
2008/I Deception
2008 Uncle Jonny (short)
2007 Viva Laughlin (TV series)
2006 Happy Feet
2006 Happy Feet (Video Game)
2006 Flushed Away
2006 The Prestige
2006 The Fountain
2006 Scoop
2006 X-Men: The Last Stand
2006 X-Men: The Official Game (Video Game)
2004 Van Helsing
2004 Van Helsing: The London Assignment (video short)
2004 Making the Grade (TV short)
2003 Standing Room Only (short)
2003 X2
2001 Kate & Leopold
2001 Swordfish
2001 Someone Like You...
2000 X-Men
1999 Oklahoma! (TV movie)
1999 Erskineville Kings
1999 Paperback Hero
1998 Halifax f.p. (TV series)
1996 Snowy River: The McGregor Saga (TV series)
1995 Blue Heelers (TV series)
1995 Correlli (TV series)
1994 Law of the Land (TV series)

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

VOLJENI DREZIK IZ KULTNE SERIJE „NESTAŠNE GODINE“ KAO...
VEČE KOMEDIJE U BIOSKOPU CINE GRAND DELTA PLANET
Potpisan sporazum o saradnji Filmskog centra Srbije i...
UNESCO Međunarodni fond za kulturnu raznolikost podržao...
Branimir Popović glumi Blejka Karingtona u seriji Dinastija
Doktor Haus slavi 62. rođendan
Crna Gora - Podeljena zemlja (2021) - uskoro
„Američka utopija” Dejvida Birna u režiji Spajka Lija...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet
16 nominiranih serija za nagrade Srca Sarajeva za TV serije...
Obeležen 70. rođendan Francuskog instituta u Srbiji
OTVOREN 6. DOK’N’RITAM FESTIVAL U DOMU KULTURE...
Robin Vilijams je u crtanom filmu Aladin promenio 52...
Filmska čokolada voli zvuk klapera - Nevena Šarčević
Ponovo obustavljeno snimanje Nemoguće misije 7
Za fanove He-Mana: Masters of the Universe: Revelation...
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa za period od 10. do 16....
Access Bars® Seminar u Beogradu
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 17. do 23. juna
Autentično liderstvo
Dženifer potpisala višegodišnji ugovor sa Netfliksom
U prostorijama FCS-a dodeljene diplome polaznicima kurseva...
Da se Tarantinu ispunila svaka želja, ekipa Petparačkih...
Cineplexx pakleno veče 11. juna od 20 časova
Edukativna serija koju režiraju Barack i Michelle Obama na...
Najavljen 4. Ravno Selo Film Festival od 1-4. jula
Autentično liderstvo – Dvodnevni trening
HBO Max predstavio prvi trailer za nastavak serije "Gossip...
Zec Petar i družina premijerno ove subote u Cineplexx 4D...
Mark Volberg zvezda naučnofantastičnog filma Infinite