•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Hughu Grantu put do zvezda osigurao maratonski casting

Izuzetno popularni britanski glumac Hugh Grant danas je jedno od najvećih imena britanskog i svetskog filma, ali na put do zvezda na koji ga je pre dvadeset godina lansirala uloga u slavnoj romantičnoj komediji "Četiri venčanja i sahrana" krenuo je zahvaljujući maratonski dugom castingu na kome je pre njega na audiciji za tu ulogu učestvovalo više desetina glumaca.

Sa svojim istančanim engleskim šarmom i zavodljivo smušenim pristupom, Hugh Grant bio je 72. glumac koji je učestvovao na audiciji za ulogu mladog Charlesa, beznadežno zaljubljenog u nedostižnu Amerikanku Carrie (Andie MacDowell). Ujedno je, prema rečima autora scenarija Richarda Curtisa, bio prvi koji je tu ulogu učinio duhovitom.

"Mislim da je Hugh Grant bio 72. na audiciji za glavnu ulogu u tome filmu, i ujedno prvi koji joj je udahnuo iole duhovitosti", kazao je Curtis. Otkrio je i da je film morao biti nekoliko puta premontiran jer početna verzija "nije nikako izgledala".

"Četiri venčanja i sahrana" (1994), u režiji Mikea Newella, pokazao se kao neočekivani apsolutni filmski hit, ostvarivši dotad najveću zaradu u istoriji britanske filmske industrije od preko 245 miliona dolara. Film je iste godine nominovan za nagradu Oscar za najbolji film.

Nakon što ga je uloga Charlesa lansirala u orbitu, Grant je nastavio saradnju s Curtisom, zaigravši glavne uloge u brojnim Curtisovim romantičnim komedijama, među kojima su "Notting Hill", svi nastavci "Dnevnika Bridget Jones", i "Zapravo ljubav".

Website:www.dnevno.ba
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila