•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Hugo Wallace Weaving

Hjugo Volas Viving (engl. Hugo Wallace Weaving) je australijski glumac, rođen 4. aprila 1960. godine u Ostinu (Nigerija). Najpoznatije uloge je ostavrio kao agent Smit u serijalu Matriks i kao Elrond u filmskoj trilogiji Gospodara prstenova.

Rođen je u Nigeriji od engleskih roditelja Volasa i En. Detinjstvo je proveo u Južnoj Africi, da bi se kao tinejdžer doselio u Ujedinjeno Kraljevstvo, gde je pohađao Queen Elizabeth's Hospital. Godine 1976. se seli u Australiju i tamo pohađa Knox Grammar School u Sidneju. Kasnije je maturirao na australijskom nacionalnom institutu dramaske umetnosti.

Svoju prvu veću ulogu je ostvario 1984. godine kao engleski kapetan Daglas Džardin u TV seriji Bodyline. Četiri godine kasije se pojaljuje u australijskoj mini-seriji The Dirtwater Dynasty, a godinu dana kasnije igra zajedno sa Nikol Kidmen u filmu Bangkok Hilton. Godine 1991. primio je nagradu od strane australijskog filmskog instituta za najboljeg glavnog glumca u niskobudžetnom filmu Proof. Godine 1994. je ostvario svoj internacionalni uspeh sa filmom Priscilla, Queen of the Desert, da bi četiri godine kasnije primio nagradu kao najbolji glumac za film The Interview na filmskom festivalu u Montrealu. Kasnije igra Posejdona u mini-seriji Odisej, a pozajmio je i glas u crtanom filmu The Magic Pudding.

Svoju svetsku popularnost stiče sa ulogom agenta Smita u tri filma o Matriksu (The Matrix, The Matrix Reloaded, The Matrix Revolutions), a dokazao se i u filmskoj trilogiji Gospodar prstenova gde je igrao Elronda. Kasnije igra u nekoliko zapaženih filmova kao što su: Happy Feet, V for Vendetta i Transformersi gde je posudio glas Megatronu.

Filmografija

1999. The Matrix Agent Smit

2001. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring Elrond

2002. The Lord of the Rings: The Two Towers Elrond

2003. The Matrix Reloaded Agent Smit

2003. The Lord of the Rings: The Return of the King Elrond

2003. The Matrix Revolutions Agent Smit

2006. V for Vendetta V

2006. Happy Feet Noa glas

2007. Transformers Megatron glas

2009. Transformers: Revenge of the Fallen Megatron glas

2010. The Wolfman inspektor Frensis Aberlajn

2011. Transformers: Dark of the Moon Megatron glas

2011. Captain America: The First Avenger Johan Šmit / Crvena lobanja

2011. Happy Feet Two Noa glas

2012. Cloud Atlas razne uloge

2012. The Hobbit: An Unexpected Journey Elrond

2014. The Hobbit: The Battle of the Five Armies Elrond

2016. Hacksaw Ridge Tom Dos

Podeli:



Preporucujemo

Jelena Gavrilović održaće koncert posvećen Sonji Savić...
OVE SEDMICE U CINEPLEXX BIOSKOPIMA VAS OČEKUJU FILMOVI SA...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 22. do 28....
52. FEST U CINEPLEXXU
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 22. do 28. februara