•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Hush… Hush, Sweet Charlotte (1964)

Tiho, tiho, Šarlota (engl. Hush… Hush, Sweet Charlotte) je američki psihološki horor iz 1964. reditelja Roberta Oldriča sa Beti Dejvis u glavnoj ulozi. Nakon uspeha trilera Šta se dogodilo sa Bebi Džejn?, Oldrič je odlučio da u svom novom filmu okupi glumačku postavu iz prethodnog. I Džoun Kraford i Beti Dejvis su prihvatile uloge, ali je Krafordova ubrzo odustala, navodno ne mogavši podneti tešku narav Beti Dejvis. Kasnije je izjavila da je Dejvisova imala toliki uticaj na Oldriča da se slobodno može reći da je ona bila režiser filma. Ketrin Hepbern, Loreta Jang, Barbara Stenvik i Vivijen Li su bez razmišljanja odbile Oldričovu ponudu, a Vivijen Li je i objasnila: „Još bih mogla i da podnesem da u šest ujutro gledam Krafordovu na nekoj plantaži na Jugu, ali Beti Dejvis nipošto!“ Na kraju je Dejvisova predložila Oliviju de Havilend, svoju dobru prijateljicu, koja je rado prihvatila ulogu. Film je bio nominovan za sedam Oskara, između ostalih i za Oskar za najbolju sporednu glumicu i izvedbu Agnes Murhed. S obzirom na broj nominacija za Oskara, Tihi, tiho, Šarlota je najuspešniji horor film svih vremena.

Tiho, tiho, Šarlota predstavlja, na neki način, rimejk filma Šta se dogodilo sa Bebi Džejn?. Beti Dejvis je u ulozi Šarlote, paralizovane južnjačke bogatašice, koja poziva svoju siromašnu rođaku da se stara o njoj, u zamenu za krov nad glavom. Njene muke tek počinju, kada rođaka Mirijam pokaže svoje pravo lice i počne da je zlostavlja.

Žanr:drama, horor, triler
Godina:1964
Reziser: Robert Aldrich
Scenario: Henry Farrell
Uloge:Bette Davis, Olivia de Havilland, Joseph Cotten
Award:5 osvojenih
Studio: Associates & Aldrich Company
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:133 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...