•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

ISTORIJSKI SPEKTAKL „POSLEDNJI DVOBOJ“ U BIOSKOPU CINE GRAND DELTA PLANET

Dugoočekivani istorijski spektakl „Poslednji dvoboj“ reditelja Ridlija Skota stiže pretpremijedno na veliko platno bioskopa Cine Grand Delta Planet u sredu 13. oktobra u 20 sati. Met Dejmon, Ben Aflek, Adam Drajver i Džodi Komer u dvoboju godine, a karte su u već u prodaji.

Drama koja provocira, tera na razmišljanje i koja je ispričana iz tri ugla, film Poslednji dvoboj istražuje sveprisutnu, snažnu moć muškaraca, slabost pravde i snagu i hrabrost žene koja je odlučna da radi za istinu. Očaravajuća knjiga Erika Džagera iz 2004. godine Poslednji dvoboj je istinita priča bazirana na istorijskim podacima o legendarnom dvoboju na smrt i poslednjem legalnom duelu. Na scenariju su radili Met Dejmon i Ben Aflek, dvojac koji je prošli put bio nagrađen nagradom Oskar za najbolji scenario za film „Dobri Vil Hanting“.

Pored Meta Dejmona i Bena Afleka, jednu od glavnih uloga u filmu ima Adam Drajver, glumac koji poslednjih godina niže uspehe na holivudskom zvezdanom nebu. Publika ga pamti kao oca iz filma „Bračna priča“, kao Kajlo Rena iz „Zvezdanih staza“, dok je ove godine na Kanskom festivalu zajedno sa Marion Kotijar dobio ovacije za mjuzikl „Anet“.

Ova istorijska drama u kojoj igra suprugu viteza, iznosi teške optužbe za silovanje i objedinjuje u jednoj osobi sve muke ženske opresije 14. veka je drugi film u 2021. godini za Džodi Komer („Ubiti Iv“), dok je prvi film „Glavni heroj“ u kom pored Rajana Rejnoldsa igra zavodljivu i borbenu Mili.

Ridli Skot je sasvim izvesno pravi izbor za režiju ovog ostvarenja jer pored toga što je osvedočeni poznavalac epskih drama, u prilog tome idu njegovi filmovi „Duelisti“ (1977), „Gladijator“ (2000), „Prometej“ (2012) i "Egzodus: Bogovi i kraljevi" (2014), njemu je i 2003. godine dodeljena viteška titula za doprinos sedmoj umetnosti.

Ova istorijska drama u kojoj supruga viteza iznosi teške optužbe za silovanje objedinjuje u jednoj osobi sve muke ženske opresije 14. veka. Kralj Čarls VI objavljuje da će vitez Žan de Karuž (Met Dejmon) spor izazvan sumnjom da je njegov štitonoša Žak le Gri (Adam Drajver) silovao njegovu suprugu (Džodi Komer) dok je on bio na ratištu, rešiti surovim dvobojem.

Kada su društvena očekivanja u pitanju, ona su vođena kodeksom viteza, insistucija poput crkve, suda, kralja koji je tinejdžer, jasno je da žene u vremenima punim nasilja nisu imale mnogo prava već su isključivo zavisile od zaštite muževa – što u slučaju filma Poslednji dvoboj znatno povećava uloge.

Muškarci kao što su Žan de Karuž i Žak le Gri bili su junaci njihovog vremena, ali nepouzdani naratori istorije. Ključna je Margaritina perspektiva, ona je „korektivni faktor“ njihovih neprikosnovenih pogleda na stvarnost.

Met Dejmon ističe: Ovi muškarci su rođeni tokom stogodišnjeg rata. Jedino što su poznavali je nasilan život , pun silovanja, pljačkaških pohoda koji su glavno oružje rata. Bilo je neverpvatno nasilno, do te mere da daok sam čitao knjigu jedina priča koja ima emociju i koja vredi da se čuje je njena. Margaritina hrabrost koja isplivava pod užasnim pritiskom, ona je posramljena, ispitivana i ustala je protiv svih, zaista zadivljujuće.

Pretpremijerno prikazivanje filma zakazano je za sredu 13. oktobar u 20 sati, a karte se mogu rezervisati putem sajta bioskopa, kao i kupiti na blagajni na prvom spratu tržnog centra Delta Planet.

Podeli:



Preporucujemo