•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

'Igra prestola IV' počinje sa snimanjem na leto

Četvrta sezona 'Igre prestola' obuhvatiće drugu polovinu treće knjige iz Martinovog ciklusa 'Pesma leda i vatre'.

Ekranizaciju čekaju još dva napisana Martinova romana ("Gozba vrana" i "Ples zmajeva"), a Martin trenutno piše šestu knjigu ("Vetrovi zime"). Martin planira ciklus zaključiti sedmim romanom pod nazivom "San o proleću".

Adaptacija "Gozbe vrana" mogla bi se pokazati nešto zahtevnijim zadatkom nego što je bila adaptacija treće knjige "Oluja mačeva", koju većina fanova izdvaja kao najdraži roman iz Martinovog ciklusa, dok se četvrta knjiga smatra njegovim najslabijim nastavkom. "Gozba vrana" uvodi nova lica pa je manje pažnje posvećeno omiljenom likovima - Tyrionu, Daenerys i Jonu. Budući da se događaju 4. i 5. knjige velikim delom preklapaju, serija će istovremeno pratiti obe kako bi se osigurala hronološka konzistentnost."

Kad su ga pitali o radnji četvrte sezone serijala, izvršni producent David Benioff je rekao: "Ne mogu vam tačno reći koje delove ćemo zadržati, a koje odbaciti. Već smo došli do tačke gde imamo ogroman broj likova, posebno u trećoj sezoni gde upoznajemo puno novih. Zbog budžeta i vremena trajanja same epizode, nemoguće je obraditi svaki detalj radnje, posvetiti pažnju svakom liku, svakih nekoliko minuta skakati na 30-ak različitih likova koji se nalaze na različitim mestima. To je zamka u koju je lako moguće upasti i mi ćemo se potruditi da je izbegnemo."

Njegovog kolegu Dana Weissa više brine hoće li Martin svoj ciklus uspeti da završi na vreme ili će ga serija dostići radnjom. Taj problem su fanovi istakli čim je serija dobila zeleno svetlo za snimanje prve sezone. Martinu je za poslednju, petu knjigu trebalo pet godina, a objavljena je 2011.

Sam George Martin nije izrazio zabrinutost. Izjavio je kako kreatori serijala imaju dovoljno materijala da bez problema dalje snimaju seriju: 'Još uvek sam u prednosti zbog nekoliko velikih romana koji nisu ekranizirani. Ukoliko kreatori uključe celokupnu radnju knjiga, neće me moći stići. U suprotnom nas očekuju vrlo zanimljivi razgovori.

Website:hbo.hr
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...