•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Imam milione u banci, ali nemam jedino što želim

'Poslušajte me i preduzmite nešto ako želite da promenite svoju budućnost. Voleo bih da je meni neko ispričao ono što ću ja ispričati, kada sam ja bio mlad', počeo je čuveni glumac Morgan Frimen svoju priču.

“Imam 78 godina i verujem da mi nije ostalo još puno vremena. Imam milione dolara u banci, ali ne mogu da kupim zdravlje da spasim svoj život. Imam porodicu i milione fanova širom sveta, ali sada sam sasvim sam. Živeo sam svoj život na pogrešan način i ne želim da se to dogodi i vama", započinje priču slavni glumac Morgan Frimen.

Novac sam po sebi nije zao, smatra on i dodaje da je to samo papir s procenjenom vrednošću koji nam omogućava da dođemo do drugih stvari koje smatramo vrednim. Ako novac nije zao, šta jeste? Zlo je nesvesna, opsesivna i moralna strast ka tome da želimo više.

“Zlo je bezdušna opsesivno-kompulsivna potera za ćupom punim zlata na kraju neke duge koja ne postoji. Zlo je kada imamo etiketu na srcu i duši koju menjamo za finansijski uspeh po svaku cenu. Zlo je kada pokušavamo da kupimo sreću iznova i iznova, ne bivajući svesni da je to samo iluzija koja će jednog dana nestati”, kaže Frimen.

I šta se događa kad nestane? Zamislite da imate sve, a onda sve to izgubite. Zamislite da ste švorc, predlaže glumac.

“Nemate ni trunke novca. Jedino rešenje za vas jeste nabavljanje još novca. Nema ničega što stvara lažnu sreću. Ko ste vi sada? Gde su sada svi oni ljudi koje ste smatrali prijateljima dok ste imali novca? Oni koji nisu bili s vama zbog novca su vas sigurno već odavno napustili misleći da ste egocentrični kreten”.

Frimen ističe da postoji veća svrha u životu od jurnjave za finansijskim uspehom i da nije kasno da promenimo svoje prioritete ukoliko to želimo.

“Možete se promeniti već danas ukoliko redefinišete svoju verziju uspeha. Možete transformisati svoje oštećene odnose i izgraditi nove. Možete oprostiti sebi i onima koji su vas povredili. Možete postati lider koji će pomoći drugima. Možete izbalansirati svoje prioritete u životu. Možete isceliti svoj brak i stvoriti jaču ljubav nego što ste mislili da je moguće. Možete postati najbolji roditelj na svetu, ali nemojte čekati da dođete u moje godine. Uvek možete zaraditi još novca, ali nikada nećete moći da vratite vreme”.

Svi ćemo jednog dana umreti, napominje Frimen i postavlja pitanje - po čemu želite da vas se sećaju? Šta možete da uradite da biste učinili svet lepšim mestom? Koja je vaša prava svrha?

“Svi umiremo, ali samo mali broj nas zaista živi. Možete izaći iz senke na svetlost. Stvoreni ste za velike stvari. Stvoreni ste za mnogo više od toga da radite za život. Vi ste biće koje treba da inspiriše svet i pomogne svima. Hajde da konačno učinimo pravu stvar", predlaže on.

U čemu je onda tajna? Šta je ono što će nam pomoći na ovom teškom putu?

“Samo ljubav, što više i više ljubavi. Nikad se ne predajte, ma kakvi god izazovi da vas zadese u životu. Svet vas danas treba više nego ikad. Samo s ljubavlju, saosećanjem, praštanjem i verom u čovečanstvo možemo da porazimo zlo jednom za svagda", zaključio je glumac.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...