•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

In the Valley of Death (Winnetou und Shatterhand im Tal der Toten) (1968)

U malom gradu Wild West je proces u kojem je glavni optuženi Kingsley koji se tereti za ukradenu pošiljku zlata u vlasništvu vlade. Njegova kći, Mabel šalje pismo s dokazima koji bi ga mogli osloboditi. Pošta je napadnuta i pisma se dočepali razbojnici samo intervencija Starog Shatterhand može spasiti situaciju. Na suđenju Mabel traži sudije dva meseca, dovoljno vremena kako bi se pronašlo zlato, s obzirom da pismo nije dovoljno. Murdock šef bande opet se pokušava dočepati pisma ali Stari Shatterhand je opet prisutan. Mabel i Stari Shatterhand će krenuti u potragu za izgubljenim blagom. Njima će se pridružiti vojni poručnik (kojeg je poslao sud kako bi se osiguralo da se neće prelaziti u u Meksiko), Winnetou Gospodine Castlepool (botaničar) i njegov sluga. Na tom putu će ih ometati Murdock i njegovih ljudi, te Sioux Indijanci Winnetouvi neprijatelji.

U svim sledecim filmovima, Winnetoua je odigrao francuski glumac Pierre Brice, koji je obično glumio s Lex Barker kao Old Shatterhandom. Muzika za sve Winnetou filmove (sa svojom poznatom naslovnom melodijom svirao je na usnoj harmonici Johnny Müller) a delo je nemačkog kompozitora Martina Boettchera. Filmovi su bili toliko uspešni u Nemackoj da je njihova zarada uvek bila sve veća. Glavna snimanja ovih filmova odvijala su se u kanjonu reke Paklenice, nacionalnom parku Plitvice i po ličkim prostorima tadašnje Jugoslavije (sada Hrvatska).

Žanr:vestern, avantura
Godina:1968
Reziser:Harald Reinl
Scenario: Herbert Reinecker
Uloge: Lex Barker, Pierre Brice, Rik Battaglia
Studio:Central Cinema Company Film (CCC)
Zemlja:Nemačka
Jezik:Nemački
Trajanje:89 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...