•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Iranci snimaju svoju verziju filma "Argo"

Iranska vlada je najavila da će snimiti svoju verziju otmice američkih diplomata tokom krize američkih talaca 1979. u Teheranu, kao odgovor na, kako kažu, lažno prikazivanje ovog događaja u političkom trileru "Argo" u režiji Bena Afleka.

Iranski glumac i reditelj Ataolah Salmanijan je rekao da je scenario za film, koji će se zvati "Setad Moshtarak", spreman i da će snimanje početi čim vlada odobri njegovo finansiranje.

"Film je priča o 20 američkih talaca koje su iranski revolucionari prebacili u američku ambasadu na početku revolucije. Ovaj film može da posluži kao adekvatan odgovor na lažno prikazivanje tih događaja u filmu "Argo'", objasnio je Salmanijan, dodajući da će film biti zasnovan na svedočenju učesnika ovih događaja.

U novembru 1979. grupa iranskih studenata okupirala je američku ambasadu u Teheranu, držeći američke diplomate kao taoce 444 dana, što je dovelo do prekida diplomatskih odnosa između Vašingtona i Teherana.

Kako prenosi AP, Aflekov film je zabranjen u Iranu, ali se već pojavio na piratskim kopijama.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...