•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Iva Štrljić

Iva Štrljić (7. oktobar 1977, Beograd, Srbija, Jugoslavija) je srpska glumica i spisateljica. Kćerka je glumca Milana Štrljića. Nakon tri neuspešna pokušaja da upiše glumu u Zagrebu, u Beogradu upisuje glumu na BK univerzitetu umetnosti, u klasi profesora Ivana Bekjareva. Tokom studija odigrala je uloge u nekoliko desetina studentskih filmova, zbog čega je dobila nadimak ženski Valter. Prvu profesionalnu ulogu ostvarila je u prvoj srpskoj telenoveli Jelena, u kojoj je tumačila lik sekretarice Tatjane Pantić. Neko vreme Iva je radila kao voditelj jutarnjeg programa „Dizanje“ na televiziji B92. Uz kolegu Žarka Lazića, bila je voditelj emisije Transforma. Oporbala se i kao spisateljica - objavila je roman Nemaš pojma koliko te volim (Laguna, 2011).



Filmografija:
2002. Kazneni prostor (TV serija)
2003. M(j)ešoviti brak
2004. Tragom Karađorđa
2004. Jelena
2004. Slobodan pad
2005. Made in YU
2005. Lele, bato
2006. Transforma (TV serija)
2006. Rekonvalescenti
2007. Uvođenje u posao
2008. Bledi mesec
2008. Bela lađa 2
2008. Zaboravljeni umovi Srbije
2008. Moj rođak sa sela
2009. Ranjeni orao
2006-2009. Seljaci (TV serija)
2009. Jesen stiže, dunjo moja (TV serija)
2009. Zauvek mlad (TV serija)
2012. Folk (TV serija)
2012. Larin izbor

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

ŽIVOPISAN PRIKAZ OSNAŽIVANJA ŽENA '60-ih GODINA U...
Nesvakidašnja filmska priča o životu Dejvida Bouvija...
Pozorište lutaka - repertoar za nedelju 20. novembra
Emili Blant: Dosadilo mi je da budem opasna i verbalno...
HOTEL ZA INSEKTE KAO REZULTAT EDUKATIVNE I ZABAVNE...
Izložbe austrijskih umetnica Johane Brukner i Rozmeri...
Srpski filmovi i brojna delegacija na IDFA festivalu u...
Glumica Ksenija Marinković otvorila 28. Festival autorskog...
Govorite li ženski? - panel o ženskom književnom jeziku
Top Gun je postao još bolji Tom Kruz dobio urnebesnog...
ZVEVDA HOLIVUDA ANJA TEJLOR-DŽOJ I RENOMIRANI BRITANSKI...
Muzička porodica Ude 10. decembra na Kolarcu
Kako danas izgleda sin Del Boja Trotera iz Mućki
Više od 70 ostvarenja na ovogodišnjem FAF-u
Bh. kandidat za Oscara, „Balada“ Aide Begić, od danas...
Šlomo Minc i Vojvođanski simfonijski orkestar 29.11. u 20...
Otvaranje izložbe Sadka Hadžihasanovića ,,Don’t Play...
Nakon velikog uspeha izložbe Kiki Smit, nova izložba u...
Premijera dva dugometražna filma Mile Turajlić...
Kolarac i kustoskinja Biljana Ćirić - Dva predavanja u...
Filmski festival Merlinka od 8. do 11. decembra u Domu...
Kejt Vinslet oduševila sve humanim gestom
Selekcije Hrabri Balkan, Bande à part i Sirovo na 28....
Demi Moore i 13 godina mlađi švajcarski kuvar raskinuli...
NAJGLEDANIJI FILM U SVETU I KOD NAS “CRNI PANTER: VAKANDA...
"AVATAR: PUT VODE" PREMIJERNO OD 14. DECEMBRA - KARTE U...
144 godine Kolarčeve zadužbine
Srpska premijera filma „Kristina“ Nikole Spasića na...
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 17. novembra do 23....
Druga konferencija Mreže kinoprikazivača Srbije