•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Iva Štrljić

Iva Štrljić (7. oktobar 1977, Beograd, Srbija, Jugoslavija) je srpska glumica i spisateljica. Kćerka je glumca Milana Štrljića. Nakon tri neuspešna pokušaja da upiše glumu u Zagrebu, u Beogradu upisuje glumu na BK univerzitetu umetnosti, u klasi profesora Ivana Bekjareva. Tokom studija odigrala je uloge u nekoliko desetina studentskih filmova, zbog čega je dobila nadimak ženski Valter. Prvu profesionalnu ulogu ostvarila je u prvoj srpskoj telenoveli Jelena, u kojoj je tumačila lik sekretarice Tatjane Pantić. Neko vreme Iva je radila kao voditelj jutarnjeg programa „Dizanje“ na televiziji B92. Uz kolegu Žarka Lazića, bila je voditelj emisije Transforma. Oporbala se i kao spisateljica - objavila je roman Nemaš pojma koliko te volim (Laguna, 2011).



Filmografija:
2002. Kazneni prostor (TV serija)
2003. M(j)ešoviti brak
2004. Tragom Karađorđa
2004. Jelena
2004. Slobodan pad
2005. Made in YU
2005. Lele, bato
2006. Transforma (TV serija)
2006. Rekonvalescenti
2007. Uvođenje u posao
2008. Bledi mesec
2008. Bela lađa 2
2008. Zaboravljeni umovi Srbije
2008. Moj rođak sa sela
2009. Ranjeni orao
2006-2009. Seljaci (TV serija)
2009. Jesen stiže, dunjo moja (TV serija)
2009. Zauvek mlad (TV serija)
2012. Folk (TV serija)
2012. Larin izbor

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

"Francuska depeša" stiže u bioskope
MSUV - Izveštaj sa konferencije za medije povodom izložbe...
"Spider-Man: No Way Home" nije poslednji, stižu još tri...
Iduća godina donosi premijere sjajnih filmova
Potpisan novi sporazum o saradnji na polju stripa između...
BOŽIĆ ZA PAMĆENJE NA PICKBOX TV-u!
Konferencija „Vidimo se u bioskopu!“ i Skupština...
Ekskluzivno i uživo - Kraljevska opera i balet iz Londona...
Beogradska premijera monodrame o Nadeždi Petrović...
Marko Grba Singh: "Rampart je film o prostorima u kojima...
Rasprodata premijera filma “Nije loše biti čovek”...
Frano Lasić o filmu Elegija lovora: “Zaintrigirala me je...
Ovacije na ekskluzivnoj projekciji komedije “Deset u...
Doživite uživo Kraljevsku operu iz Londona!
Nova izdanja Filmskog centra Srbije na 27. Festivalu...
Otvorena izložba EVROVIZION.CROSSING STORIES AND SPACES u...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 25. novembra do 1.decembra
Ekipa filma „Deset u pola“ u Beogradu: PANDEMIJA ĆE...
Omiljeni lik iz "La Case de Papel" dobija vlastitu seriju
Film "Nije loše biti čovek" - Dušan Kovačević:...
Festival Alternative film/video u znaku Nesvrstanih
Najnovija Diznijeva avantura u Cineplexx bioskopima
Branko Đurić i Izudin Bajrović o premijeri komedije...
Ko je sve bio agent 007
Opera “Služavka Gospodarica” na velikoj sceni Kolarca...
Ovacije i gromoglasan aplauz na premijeri komedije “Deset...
Komplet za Nišville 2022 po ceni pojedinačne ulaznice!
Nova korejska serija "Hellbound" ruši rekorde
Direktor Nisvila najavljuje 200.000 posetilaca
Film “Skoči, dušo” na zatvaranju 13. Merlinka...