•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ivan Jevtović

Ivan Jevtović je (Beograd, 5. april 1972) je srpski filmski i pozorišni glumac.

Sin je Vladimira Jevtovića, glumca i profesora glume na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i bivšeg upravnika Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Njegov mlađi brat Jakov Jevtović je takođe glumac.

Ivan Jevtović je stalni član dečjeg pozorišta „Boško Buha“, mada često gostuje i u drugim teatarskim kućama. Prvu značajnu pozorišnu ulogu je ostvario u predstavi „Virus“ (1997) u režiji Siniše Kovačevića, koja ga izbacuje u žižu srpske pozorišne javnosti. Nešto kasnije je ostvario i glavnu ulogu u predstavi „Kraljević Marko“. U obe pomenute predstave, muziku je uradila beogradska rok grupa „Deca loših muzičara“ (DLM), gde je Jevtović u ulozi pevača snimio pesme „Ljubav“ i „Kraljević Marko“, koje su se kasnije našle na albumu grupe. Inače, od aprila 2006. godine, Ivan Jevtović postaje zvanično član i pevač grupe DLM, nakon iznenadnog odlaska prethodnog pevača Silje.

Jedan je od osnivača i stalni član avangardne grupe Torpedo, koja se bavi istraživanjem novih pozorišnih tendencija. Na taj način su nastale predstave Klinje, Furke, Overlaping, Etno cirkus, Životinjska farma i dr. U sastavu Torpeda je i grupa Vroom (Vroom) koja svira uživo na predstavama.

Pored pozorišnih, Jevtović je ostvario i niz zapaženih uloga na filmu, kao što su Stršljen (1998.) Gorčina Stojanovića, Nebeska udica (1999) Ljubiše Samardžića, Normalni ljudi (2001) Olega Novkovića, Libero (2005) Miodraga Kotlajića i dr.

Jedan od prvih srpskih glumaca koji se upustio u snimanje televizijskih reklama.

Oženjen je Sandrom i otac je ćerke Sofije. Živi u Beogradu.

Filmografija:
1990.-te
1993. Igra piona (kratki film)
1995. Uske staze (kratki film)
1996. Gore dole (serija)
1998. Raskršće
1998. Porodično blago (serija)
1998. Stršljen
1999. Nebeska udica
1999. Proputovanje

2000.-te
2001. Normalni ljudi
2002. Ringeraja
2003. Ledina
2003. M(j)ešoviti brak (serija)
2004. Skela (TV)
2005. Libero
2007. Crni Gruja i kamen mudrosti
2007. Teško je biti fin
2008. Ljubav i drugi zločini
2008. Gorki plodovi (serija)
2009. Human Zoo
2009. Zauvijek mlad (serija)

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

Otvaranje izložbe Predraga Terzića 20.9. u 20
Život i karijera muzičke dive Whitney Houston uskoro na...
Marvel razočarao sve sa "Ant-Man 3" filmom
Srpska kinematografija u fokusu festivala u San Sebastijanu
Interkulturalnost u fokusu Foruma na 29. Međunarodnom...
Kluni i Robertsova dele istu ljubav
Nagrade 29. Međunarodnog festivala pozorišta za decu...
Makonahijev film odbačen šest nedelja pre produkcije
LIFFE - Selekcija “Divlji film” na 15. Leskovačkom...
Svečano otvoren 29. Međunarodni festival pozorišta za...
Netflix najavio novu hit seriju "1899"
Džoker 2 će dobiti još jednog Arkham Asylum glumca
Milčo Mančevski: LIFFE je festival gde se poštuje film i...
Film “Mrak” srpski kandidat za Oskar
Vudi Alen (nije) najavio penziju nakon narednog filma
Sutra otvaranje izložbe “Kiki Smit: Ljudi i ostale...
Treći dan 29. Međunarodnog festivala pozorišta za decu...
Netflix objavio "Dnevnik jednog žigola": Seks prodaje baš...
Svečano otvoren 15. Leskovački internacionalni festival...
Prva sezona "Krune" ponovo na listi najgledanijih Netfliks...
Zak Efron konačno otkrio da li je imao plastične...
Umetnički programi “Borski dim” Hua Juna i Žalbeni...
Pogledajte trailer za film "Babylon" sa Bradom Pittom i...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 22. do 28. septembra
Sutra počinje Austrijski filmski festival u Beogradu
Brus Vilis iznenadio pojavljivanjem u javnosti
Reditelj Ludvig Vust i montažerka Monika Vili gosti...
Damir Imamović, Jasna Jovićević, Maja Miliković i...
Mešanje "Stranger things" i "Deadpool" je moguće
Kanađanin Stiv Barakat iz Beograda kreće na svetsku...