•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Izašle su poslednje epizode "La Case de Papel"

Nakon što je u septembru objavljeno prvih pet epizoda poslednje sezone serije "La Casa de Papel", na Netflixu je od danas dostupno preostalih pet - čime se označava završetak priče o legendarnoj pljački koja se proteže kroz 5 sezona jedne od najpopularnijih serija današnjice.

Četiri godine planova, shema, metaka, eksplozija, antikapitalističke alegorije, izvanrednog planiranja vanrednih situacija i krajnje nepromišljenih romansi na radnom mestu završava se danas.

Drama prati avanture šarolike ekipe pljačkaša prepoznatljivih po crvenim kombinezonima i maskama Salvadora Dalija koje su nosili tokom nezamislivih poduhvata pljačke Kraljevske kovaonice novca, a zatim i Centralne banke Španije.

Nastavivši gde je prvih pet epizoda stalo, Profesor i njegov tim će se suočiti s teškom borbom unutar zidova banke, ožalošćeni zbog smrti omiljenog člana tima - lika Tokyo koju tumači Ursula Corbero.

"Hoće li ekipa umreti ili preživeti?" je glavno pitanje koje "visi u vazduhu" od završetka prvog dela, a jedino što inspektora Tamaya sprečava da policiju i vojsku u punoj snazi pošalje u napad je zlato koje pljačkaši čuvaju kao taoca.

Nagovestivši sadržaj novih epizoda, reditelj serije, Jess Colmenar je otkrio da će drugi tom sezone biti emotivniji.

"Mislim da ima drugačiji tempo, nije tako ratoborna konfrontacija, ali to je serija koja je uvek u crescendu do kraja, do poslednje epizode, i reći ću da je vrlo posebna i drugačija od onoga što smo radili sada", otkrio je.

Serija je postala svojevrstan globalni fenomen nakon što je Netflix preuzeo 2017. godine te je bila najgledanija serija platforme na stranom jeziku do pojave "Squid Gamea" ove godine.

Osim što je nagrađena Emmyjem za najbolju dramu 2018. godine, "La Casa de Papel" je reklamirana kao savremena socioekonomska bajka, a ideja otimanja "prljavog" novca od bogatih doprinela je popularnosti "antiheroja" modernog vremena.

Dalijeva maska i pesma "Bella Ciao" postali su simbol "otpora" te su ih ljudi nosili na protestima širom sveta marširajući protiv nepravde i socijalne nejednakosti.

Iako serija završava s novim epizodama, saga o legendarnoj ekipi pljačkaša na neki način se nastavlja kroz spinoff seriju "Berlin", nazvanu po jednom od omiljenih članova ekipe koji je ubijen u prvoj sezoni.

Na profilima serije na društvenim mrežama kraj su najavili rečima: "Kada sve ostalo istrune, zlato ostaje netaknuto" i porukom koja se proteže kroz svih pet sezona "Viva la Resistencia!" ("Živeo otpor!").

Podeli:



Preporucujemo