•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Jake Gyllenhaal

Glumac s nominacijom za nagradu Oskar, Džejk Džilenhal, nagrađen je nagradom BAFTA i nagradom „National Board of Review“ za dirljivu ulogu Džeka Tvista u bezvremenom klasiku Anga Lija „Brokeback Mountain“. Rođen je 19. decembra 1980. u Los Anđelesu, Kalifornija. Nedavno smo ga gledali u Dankan Džounsovom hvaljenom SF trileru „Source Code“ i u ulozi u Ed Zvikovom „Love and Other Drugs“, kojom je osvojio nominaciju za najbolju mušku ulogu u komediji/mjuziklu.

Saradnja s najboljim rediteljima u Holivudu uključuje rad s Ričard Kelijem na kultnom hitu „Donnie Darko“, Džimom Šeridanom na filmu „Brothers“, s Dejvidom Finčerom na filmu „Zodiac“, Semom Mendesom na filmu „Jarhead“, i mnogim drugim.

Debitovaće na američkim pozorišnim daskama u „If There Is I Haven't Found It Yet“ za Roundabout Theatre Company, a 2002. igrao je glavnu ulogu u Kenet Lonerganovom „This is Our Youth“ na Vest Endu. Osvojio je „Evening Standard Theater Award“ za najboljeg debitanta, a upravo je završio s produkcijom Vilenevovog novog nezavisnog filma „An Enemy“.


Filmografija:
2013 Prisoners (pre-production)
???? Mississippi Grind (pre-production)
2013 An Enemy (post-production)
???? Nailed (post-production)
2012 End of Watch
2012 Time to Dance (short)
2011 Source Code
2010 Love and Other Drugs
2010 Prince of Persia: The Sands of Time
2009/I Brothers
2007 Rendition
2007 Zodiac
2005 Jarhead
2005 Proof
2005 Brokeback Mountain
2005 The Man Who Walked Between the Towers (short)
2004 The Day After Tomorrow
2002 Moonlight Mile
2002/I Highway
2002 The Good Girl
2001 Lovely & Amazing
2001 Bubble Boy
2001 Donnie Darko
1999 October Sky
1998 Homegrown
1994 Homicide: Life on the Street (TV series)
1993 Josh and S.A.M.
1993 A Dangerous Woman
1991 City Slickers

Podeli:



Preporucujemo

Dune (2021) (2021)