•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

James Gandolfini

Džejms Gandolfini (eng. James Gandolfini) rođen je 18. septembra u Nju Džersiju.

Džejmsa Gandolfinija smo gledali u čitavom nizu filmova, serija i predstava. Neki od novijih radova su mu THE INCREDIBLE BURT WONDERSTONE uz Stiva Karela i Džima Kerija i TWYLIGHT ZONES. Nedavno je završio brodvejsku i L.A. turneju sa predstavom GOD OF CARNAGE, kojom je osvojio nominaciju za nagradu Toni za najboljeg glavnog glumca. Na Brodveju je debitovao u predstavi A STREETCAR NAMED DESIRE s Alekom Boldvinom i Džesikom Lang.

Neki od novijih filmova u kojima je glumio su CINEMA VERITE (HBO), Džefri Flečerov VIOLET AND DAISY, Spajk Džonsova adaptacija WHERE THE WILD THINGS ARE, THE TAKING OF PELHAM 123 i IN THE LOOP.

Radio je kao izvršni producent na dokumentarnim filmovima kuće HBO WARTORN i ALIVE DAY MEMORIES: HOME FROM pr_IRAQ, a jedna od poznatijih uloga mu je ona u nagradom Emi nagrađenoj dramskoj seriji kuće HBO The Sopranos u kojoj se pojavljuje kao glavni lik, Toni Soprano. Za ulogu mafijaškog šefa osvojio je tri nagrade Emmy i Zlatni globus za najboljeg glumca dramske serije, i niz drugih nagrada.

Gandolfini je glumio u filmovima: ROMANCE AND CIGARETTES, LONELY HEARTS, ALL THE KING’S MEN, SURVIVING CHRISTMAS, THE MAN WHO WASN’T THERE, THE LAST CASTLE, THE MEXICAN, 8MM, A CIVIL ACTION, THE MIGHTY, SHE’S SO LOVELY, FALLEN, NIGHT FALLS ON MANHATTAN, THE JUROR, GET SHORTY, CRIMSON TIDE, ANGIE i TRUE ROMANCE.


Filmografija:
2013 The Incredible Burt Wonderstone (post-production)
2013 Escape from Planet Earth (post-production)
2013 Untitled Nicole Holofcener Project (post-production)
2013 Criminal Justice (TV movie) (completed)
2012 Zero Dark Thirty
2012 Not Fade Away
2012 Killing Them Softly
2011 Violet & Daisy
2011 Cinema Verite (TV movie)
2011 Down the Shore
2010 Mint Julep
2010 Welcome to the Rileys
2009 Where the Wild Things Are
2009 The Taking of Pelham 1 2 3
2009 In the Loop
2007 Stories USA
1999-2007 The Sopranos (TV series)
2006 The Sopranos: Road to Respect (Video Game)
2006 Club Soda (short)
2006 All the King's Men
2006 Lonely Hearts
2005 Romance & Cigarettes
2004 Surviving Christmas
2001 The Last Castle
2001 The Man Who Wasn't There
2001 The Mexican
1999 8MM
1999 A Whole New Day (short)
1998 A Civil Action
1998 The Mighty
1998 Fallen
1997 Midnight in the Garden of Good and Evil
1997 Perdita Durango
1997 12 Angry Men (TV movie)
1997 She's So Lovely
1997 Gun (TV series)
1996 Night Falls on Manhattan
1996 The Juror
1995 Get Shorty
1995 Crimson Tide
1995 Le nouveau monde
1994 Terminal Velocity
1994 Angie
1993 Mr. Wonderful
1993 True Romance
1993 Money for Nothing
1993 Italian Movie
1992 A Stranger Among Us
1991 The Last Boy Scout
1987 Shock! Shock! Shock!

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
U prodaji poslednji kontingent karata za večerašnji...