•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Janet Leigh (1927-2004)

Dženet Li (engl. Janet Leigh; rođena 6. jula 1927, a umrla 3. oktobra 2004) je bila američka glumica. Ona je majka glumica Keli Kertis i Džejmi Li Kertis.

Otkrivena od strane glumice Norme Širer, Li je osigurala ugovor sa filmskim studiom MGM i počela svoju karijeru 1947. Pojavila se u nekoliko popularnih filmova sledeće dekade, uključujući filmove Mala žena (1949), Anđeli i pirati (1951) i Living It Up (1954).

Godine 1954. se udaje za glumca Tonija Kertisa, svog trećeg muža sa kojim glumi u čak pet filmova, uključujući Hudini (1954), Crni štit Folvorta (1954), Vikinzi i Isključivo iz zadovoljstva (1958). U drugoj polovini 50-ih, igrala je više dramske uloge u filmovima kao što su Safari (1955), Dodir zla (1958) i Psiho (1960), za koji je nagrađena Zlatnim Globusom za najbolju sporednu ulogu i nominovana za Oskara za najbolju glumicu u sporednoj ulozi. Kontinuirano je nastavila da se pojavljuje na filmu i televiziji u filmovima kao što su Mandžurski kandidat (1962) i u dva filma sa svojom ćerkom Džejmi Li Kertis: Magla (1980) i Noć veštica: 20 godina kasnije (1998).

Filmografija:
2005 Bad Girls from Valley High
2001 Family Law (TV series)
2000 Scene by Scene (TV series)
1998 Halloween H20: 20 Years Later
1998 In My Sister's Shadow (TV movie)
1997 Touched by an Angel (TV series)
1993 Das Ei (short)
1989 The Twilight Zone (TV series)
1987 Murder, She Wrote (TV series)
1986 Starman (TV series)
1985 On Our Way (TV movie)
1978-1985 The Love Boat (TV series)
1982-1984 Tales of the Unexpected (TV series)
1979-1982 Fantasy Island (TV series)
1982 Matt Houston (TV series)
1980 The Fog
1979 Boardwalk
1979 Mirror, Mirror (TV movie)
1977 Telethon (TV movie)
1977 Murder at the World Series (TV movie)
1975 Columbo (TV series)
1975 Movin' On (TV series)
1973 Love Story (TV series)
1973 Murdock's Gang (TV movie)
1973 Circle of Fear (TV series)
1972 Night of the Lepus
1972 Two Is a Happy Number
1971 Deadly Dream (TV movie)
1971 My Wives Jane (TV movie)
1971 The Name of the Game (TV series)
1970 Bracken's World (TV series)
1970 The Tim Conway Comedy Hour (TV series)
1970 The Virginian (TV series)
1970 House on Greenapple Road (TV movie)
1969 Honeymoon with a Stranger (TV movie)
1966-1969 The Red Skelton Hour (TV series)
1969 The Monk (TV movie)
1969 Hello Down There
1968 The Bob Hope Show (TV series)
1968 The Danny Thomas Hour (TV series)
1967 Grand Slam
1966 The Man from U.N.C.L.E. (TV series)
1964-1966 Bob Hope Presents the Chrysler Theatre (TV series)
1966 An American Dream
1966 Three on a Couch
1966 Harper
1966 Kid Rodelo
1963 Wives and Lovers
1963 Bye Bye Birdie
1962 The Manchurian Candidate
1960 Pepe
1960 Psycho
1960 Who Was That Lady?
1958 The Perfect Furlough
1958 The Vikings
1958 Touch of Evil
1957 Jet Pilot
1957 Schlitz Playhouse (TV series)
1956 Safari
1955 My Sister Eileen
1955 Pete Kelly's Blues
1954 Rogue Cop
1954 The Black Shield of Falworth
1954 Living It Up
1954 Prince Valiant
1953 Walking My Baby Back Home
1953 Houdini
1953 Confidentially Connie
1953 The Naked Spur
1952 Fearless Fagan
1952 Scaramouche
1952 Just This Once
1951 Two Tickets to Broadway
1951 It's a Big Country
1951 Angels in the Outfield
1951 Strictly Dishonorable
1949 Holiday Affair
1949 That Forsyte Woman
1949 The Doctor and the Girl
1949 The Red Danube
1949 Little Women
1949 How to Smuggle a Hernia Across the Border (short)
1948 Act of Violence
1948 Words and Music
1948 Hills of Home
1947 If Winter Comes
1947 The Romance of Rosy Ridge

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

Strip autori Anđela Janković i Leopold Pridon izabrani na...
PORODIČNI VIKEND 2. I 3. JULA U BIOSKOPIMA CINE GRAND...
ZLATNA MACOLA POBEDNIKU SLAUGHTER HOROR FESTIVALA
Glazbeno filmski spektakl Birdman uz Antonija Sancheza i...
Sutra počinje 9. Bašta Fest
Bašta Fest – Izveštaj sa drugog festivalskog dana
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 30. juna do 06. jula
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 23. juna do 29. juna
Dodelom nagrada svečano zatvoren 9. Bašta Fest
DODELOM NAGRADE „ZLATNA MACOLA 2022“ ZAVRŠEN SLAUGHTER...
SVETSKOM PREMIJEROM OTVOREN SLAUGHTER FESTIVAL, A DRUGOG...
Velika letnja akcija - Filmsko leto
VEČERAS NA SLAUGHTER FESTIVALU U DOLJEVCU
Žuti vikend u Cineplexx Niš bioskopu u subotu, 2. jula i...
“Lančana reakcija” Dragana Bjelogrlića dobio podršku...
Sutra otvaranje izložbe „Svesvrstani“ Uroša...
Promocija knjige Milana Nikodijevića “Zabranjeni bez...
Poklonite nezaboravno filmsko iskustvo ili priuštite sebi...
9. Bašta Fest – izveštaj sa trećeg festivalskog dana
Međunarodni umetnički projekat “Remix Comix” podržan...
George Cables na Nišvilu 2022
Nišville jazz theater 2022 - Koprodukcija njujorške trupe...
OD TEMELJA SRPSKOG HOROR FILMA DO NOVIH OSTVARENJA SA ISTOKA
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 30. juna do...
Glumac Mladen Sovilj otvara 9. Bašta Fest
Otvaranje petog RAVNO SELO FILM FESTIVALA 30. juna uz...
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 30. juna do 6. jula
FCS konkursi: Odluke u četiri kategorije
Do sada najvise filmova na Ravno Selo festivalu -...
Najavljeni takmičarski programi i dobitnici nagrada...